Dolarda o tarihte tsunami geliyor! Ünlü ekonomistten dolar kuru tahmini!

Dolar kuru ile alakalı olarak yaptığı değerlendirmelerle haklı çıkma payı oldukça yüksek olan ekonomistlerden Meriç Köyatası dolar kurunun yükselebileceği seviyeye ilişkin yeni bir analiz yaptı.

Türkiye ekonomisinde dolar kuru odaklı gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Dolar kurunun baskılanması ile kur pek fazla hareket edemese de serbest piyasa ile Merkez Bankası’nın döviz fiyatları arasında makas açılmaya başladı. Dolar kuru Kapalıçarşı’da 19 TL’yi aşarken bankalarda 18,79 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Dolar kuruna ilişkin ünlü ekonomist Meriç Köyatası önemli değerlendirmelerde bulundu.

DOLAR KURUNUN NORMAL ŞARTLARDA YÜKSELMESİ LAZIM!

Dolar kurunda bir yükseliş olması gerektiğini söyleyen Meriç Köyatası, “Hükümet uzun bir süredir döviz kurunu baskılıyor. Bunu nereye kadar sürdürecekler herkes merak ediyor. Bilimsel verilere bakarak dövizin ne kadar olması gerektiğini söylüyoruz ama bilim dışı uygulamalar devreye girince ne derseniz tahminler elbette tutmuyor. Örneğin süt üretimi azalıyor ve önümüzdeki dönemde süt ürünlerinin artacağını görüyorsunuz. Döviz kurlarında böyle bir şansınız kalmadı. Enflasyon yükseliyor, döviz borçlarınız da var. Normal şartlarda dolar kurunun yükselmesi lazım ama yükselmiyor.” dedi.

SEÇİM SONRASI TSUNAMİ!

Seçim sonrasında dolarda tsunami olacağını iddia eden Meriç Köyatası, “11 aylık cari açık 42 milyar dolar oldu. Net hata noksan 23 milyar dolar. Bu rakamlara baktığınızda dolar kuru bu faiz oranına rağmen 18,70’lerde hala daha duruyor. Bu doğru bir şey değil. TÜİK’in bile kimsenin inanmadığı yıllık enflasyonuna göre dolar kuru yüzde 16 reel olarak değer kaybetti. TÜİK’in üretici fiyatlarına göre yüzde 30 seviyelerine geliyor. Seçime kadar bunu bastırabilecekleri kadar bastıracaklar. Seçim sonrasında ise tsunami olacak. Seçim için para dağıtıyorlar.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU FİYAT TAHMİNİ!

Dolar kuru için fiyat tahmini yapan Meriç Köyatası, “Dolar kuru şu tarihte şu kadar olacak demek zor. Ancak dolar kuru baskıyı kırdığı zaman kısa sürede yüzde 25-30 civarında yükselir. Bu da bir anda dolar kurunun 23-24 TL seviyesine çıkması demektir. Bu yıl yatırımcılar çok dikkatli olmak durumundalar. Her an her şey olabilir. Bunun için tetikte olmak gerekiyor. Türkiye’de aklın ve bilimin dışında işler yapıldığı için şu olacak diye hareket etme imkanı kalmadı.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmelere bakılarak yatırım kararı alınmamalıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Finans Haberleri