Emekli refah payı bekliyordu kötü haber şimdi verildi! Bu tarihten önce zammı unutun

Emekliler zam hayali ile günlerini geçirirken şimdiden temmuz ayına odaklandı. Emekli maaşları için yapılacak olan tarihi beklenirken gündemde olan refah payı için de hayalleri suya düşüren açıklama az önce geldi.

Türkiye'de belirli yıllar boyunca sigortalı olarak çalışan kişiler, koşulları sağlamaları halinde emeklilik hakkı elde ediyorlar. Emekli olarak çalışma hayatına son veren tüm emeklilere de devletten maaş bağlanıyor. Ancak son yıllarda enflasyonun yüksek olması sebebiyle aldıkları maaşlarla geçinemeyen emekliler de sıklıklar ara zam talebinde bulunuyor. Emekliler ara zam için son olarak yerel seçim öncesi olumsuz yanıt alırken bu kez gündeme refah payı geldi.

Ocak ayında emekliler yapılan yüzde 49,25 oranındaki zammın ardından en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya sabitlendi. Hükümet temmuz ayında yapılacak olan zam için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan verileri takip ederken şu ana kadar 4 aylık enflasyon rakamı açıklandı. 6 aylık enflasyon farkına göre belli olan emekli maaş zammı için 2 aylık veri daha beklenmeye başladı. 4 aylık enflasyon farkına göre şimdiden yüzde 18,72 oranında zam almaya hak kazanan emekliler de refah payı için beklediği açıklamayı son dakika öğrendi.

EMEKLİYE REFAH PAYI İÇİN BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Emeklilerin refah payı araştırmaları devam ediyor. Geçinmekte zorlanan emekliler maaşlarında iyileştirme beklerken şu an gündemde bulunan refah payı açıklaması da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Bakan Işıkhan, emekliye verilecek olan refah payı için konuşmanın erken olacağını belirtti.

Mayıs ayındayken refah payı açıklamasının erken olacağını belirten Bakan Işıkhan, emekliye zam için verdiği tarih sinyali ile dikkati çekti. Refah payı zammı için “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için temmuz ayını bekleyelim” ifadelerini kullanan Bakan Işıkhan, maaş zamlarının açıklanacağı temmuz ayı öncesinde herhangi bir refah payı açıklaması yapmayacağının da sinyalini vermiş oldu. Emeklilerin yılın diğer ikinci yarısında alacakları zam için de temmuz ayı beklenmeye başladı.

Finans Haberleri