Emeklilere intibak zammı SON DAKİKA! TBMM'den emekliye intibak müjdesi işte zamlı maaş tablosu 2024

16 milyon emekliye Temmuz zammı için müjde TBMM'den geldi. 2024 emekli intibak zammı son dakika meclise geldi. Emekli intibak zam tablosu nasıl olacak?

Emeklilere intibak zammı SON DAKİKA! TBMM'den emekliye intibak müjdesi işte zamlı maaş tablosu 2024 - Temmuz ayında emeklilere uygulanacak olan zam oranı büyük bir heyecanla beklenirken TBMM'den beklenen intibak zammı müjdesi son dakika açıklandı. 2000 öncesi sonrası emeklilere intibak son dakika duyurusu ile kanun teklifi sunuldu.

Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız imzasıyla meclise sunulan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında güncelleme katsayısı ve aylık bağlanma oranlarında yapılan değişiklik ile emekli maaşları arasındaki farkın giderilmesi ve emeklilerin daha iyi koşullara kavuşturulması istendi. Kanun teklifi kabul edilirsen emeklilere intibak zammı gelecek. İşte kanun teklifinin detayları...

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 3 üncü maddesinin 29 uncu bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Güncelleme katsayısı: Her yılın Aralık ayına göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan en son temel yıllı tüketici fiyatları genel indeksindeki değişim oranının % 100'ü ile sabitfiyatlarla gayri safi yurtiçi hasıla gelişme hızının % 100 'ünün toplamına (1) tam sayısının ilâve edilmesi sonucunda bulunan değeri, "

MADDE 2- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Kanunun 29 uncu maddesinin 3 üncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Aylık bağlama oranı, % 70'tir. 25 yılın üzerindeki sürelerde her 360 gün için % 2 eklenir. Bu hesaplamada 360 günden eksik süreler orantılı olarak dikkate alınır. Ancak aylık bağlama oranı % 90'ı geçemez."

MADDE 3-31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 103- Bu kanunun 1 ve 2 inci maddesi hükümleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bugüne kadar aylık ve gelir bağlanmış olan kişiler için de uygulanır ve kişilerin aylık ve gelirleri yeniden hesaplanır. Aylık ve gelir bu kanunun yürürlük tarihinden itibaren yeni belirlenen tutar üzerinden ödenmeye devam olunur. Yukarıdaki maddelere göre hesaplanan aylıklar için geriye yönelik herhangi bir ödeme yapılmaz!''

MADDE 4- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kanun teklifi meclise sunulurken kabul edilmesi durumunda emekli maaşlarına Temmuz ayında gelecek olan enflasyon zammına ek olarak intibak zammı eklenecek. Emekliye Temmuz ayı zam oranı yüzde 25 olarak tahmin edilirken intibak zammının ise 5 bin TL ile 10 bin TL arasında olabileceği belirtiliyor. İntibak zammı için gözler Meclis'te olacak. TBMM'de kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda Temmuz ayında emekliye intibak zammı da yansıtılmış olacak.

Finans Haberleri