Eviniz ısınmıyor faturanız yüksek geliyorsa nedeni bu olabilir doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmenin yolları açıklandı

Evlerde yüksek gelen faturalar vatandaşların ceplerini yakmaya devam ederken faturayı düşürmenin yolları açıklandı. Basit önlemlerle ödediğiniz doğalgaz ve elektrik faturası düşecek!

Bu sene havalar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken yine de evlerde kombilerin derecesi her gün yükselmeye devam ediyor. Havaların soğumaya başlaması ile elektrik ve doğalgaz faturaları da katlanırken pek çok kişi daha az fatura ödeyerek evini sıcak tutmanın yollarını aramaya devam ediyor. 

Rusya'nın başlattığı savaş tüm dünyada enerji krizi yaşanmasına neden olurken küresel piyasalarda doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar iç piyasada de etkisini gösteriyor. Vatandaşlar bu sene daha kombilerini düşük ayarda yakmalarına rağmen gelen faturalarla şok yaşarken havaların soğumaya başlaması ile beraber faturalarını nasıl düşüreceklerini kara kara düşünüyor. Uzmanı faturaları düşürmenin yolunu açıkladı!

ELEKTRİK FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI! ELEKTRİĞİ DAHA TASARRUFLU KULLANMANIN YOLLARI NELER?

Türkiye enerjide dışa bağımlı olan ülkeler arasında yer alırken bu nedenle küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ne yazık ki daha yüksek şekilde hissediliyor. Elektrik faturası yüksek gelen kişilerin ilk dikkat etmeleri gereken nokta elektrik tarifesi olarak öne çıkıyor.

Gündüz ve akşam elektrik tarifesi olan faturalarda elektriğin daha ucuz olduğu saatlerde çamaşır, bulaşık makinesi, elektrik süpürgesi kullanımı büyük fayda sağlıyor. Yine kullanılamayan lambaların mutlaka kapatılması, tüm ışıkların enerji tasarrufu lambalar ile değiştirilmesi, beyaz eşyaların A+ sınıfı enerji tüketen cihazlar ile değiştirilmesi, prizde kullanılamasa dahi fişlerin bırakılmaması, eşyaların standby konumda bırakılmaması yer aldı. 

DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİ YOLLARI NELER, DAHA UCUZA ISINMANIN YOLLARI NELER?

Konutlarda doğalgaz faturasını düşürmenin en etkin yolu kesinlikle yalıtımdan geçiyor. Dış cephe yalıtımının yanı sıra kapı ve pencerelerin de yalıtımlı olması, yalıtım özelliği olan cam kullanılması faturaları büyük oranda düşürüyor. Yine kombili dairelerde mutlaka kombilerin kış öncesi ilk kullanımdan önce bakımdan geçirilmesi ve ayarlarının doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. 

Peteklerin önlerinin açık olması, üzerine perde gelmeyecek şekilde dizayn edilmesi, önüne koltuk konulmaması, kombinin gün içerisinde sürekli olarak açılıp kapatılmaması, pencerelerin menteşe ayarları yapılması da tasarruf sağlayacaktır. Tüm bu kurallara uyarak elektrik ve doğalgaz faturanızı düşürebilirsiniz...

Finans Haberleri