EYT'de kritik gün! Yaş şartı belli oluyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!

EYT düzenlemesi ile alakalı olarak çok kritik gelişmeler yaşanıyor. EYT düzenlemesine son şekli verilirken yaş şartı ile alakalı yeni gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'In EYT açıklaması yapacağı bildirildi.

Türkiye'de milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesi ile alakalı atılacak somut adımları beklemeye başladılar. EYT düzenlemesine dair artık bazı koşullar netleşti. Prim ve sigortalılık süresi şartlarında 8 Eylül 1999 öncesine dönüş yapılacak. Daha önce hangi koşullarla emekli olunabiliyorsa o koşullarda emekli olunabilecek. Ancak karara varılmayan tek konu yaş şartı oldu. 

EYT'DE YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

EYT düzenlemesinde yaş şartının ne olacağı konusunda atılacak adıma dair net bir açıklama henüz yapılmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Yaş şartı ile alakalı olarak herhangi bir karar vermiş değiliz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. EYT'de yaş şartı uygulanırsa kaç kişi emekli olur, uygulanmazsa kaç kişi emekli olur, hangi yaş şartını getirirseniz kaç kişiye emeklilik hakkı verilir. Tüm bunların bir maliyeti var ve bu da hükümetin sorumluluk alanıdır. Buna dair nihai kararı Sayın Cumhurbaşkanımız verecektir." dedi. 

EYT'de yaş şartı ile alakalı olarak farklı iddialar kamuoyunda yer almaya devam ediliyor. Buna göre öncelikle yaş şartı olmaksızın oluşacak maliyet ile 48,49,50 yaşları tamamlanmadan emekli olma izni verilmemesine dair bir sistemde oluşacak maliyet karşılaştırılacak. Ancak seçim yılı olması nedeniyle EYT'lilerde hayal kırıklığı yaratacak bir yaş şartı uygulanması çok zor bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Ayrıca uygulanacak olan bir yaş şartı EYT'de yeni haksızlıklara da kapı aralayacak. Çözüm ararken yeni sorunlar meydana getirebilecek bir düzenlemeye imza atılması zayıf bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Esasında yaş şartının kamuoyunda tartıştırılması bir hükümet politikası olarak da değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaş şartı olmadan EYT çıkacak açıklaması ise kamuoyunda toplayacağı puanın yükseltilmesinin de hedeflendiği iddia ediliyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNUM YAPILACAK!

EYT'de en kritik tarih belli olurken artık takvim resmen başlıyor. 26 Aralık Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısında Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a EYT düzenlemesine dair bir sunum yapacak. Yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan yaş şartı dair diğer tüm detaylar hakkında karar verecek. Bu kararın alınmasının ardından EYT düzenlemesine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklama yapacak. Bu açıklamayla beraber merak edilen çok sayıda konu açıklığa kavuşmuş olacak. 

Finans Haberleri