EYT'de yeni takvim belli oldu! Bakan Vedat Bilgin'den yaş şartı açıklaması!

EYT düzenlemesi ile alakalı olarak yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’de yeni takvimi açıkladı.

Milyonlarca EYT’li vatandaş EYT düzenlemesine dair yeni gelişmeleri merak ediyorlar. TBMM’ye henüz gönderilmeyen EYT düzenlemesine dair en sağlıklı bilgiyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Bakan Bilgin katıldığı televizyon programında yaptığı EYT açıklaması ile yeni bir takvimin işlediğini duyurdu.

EYT’DE YENİ TAKVİM!

EYT düzenlemesine dair açıklamada bulunan Bakan Vedat Bilgin, “EYT takvimi oldukça merak ediliyor. Biz bunu hemen tamamlamak istiyoruz ama çok kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Ben 26 Aralık’ta EYT düzenlemesini Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Bitirebilirsek ve imkan olursa bu ay sonuna kadar eğer olmazsa Ocak ayının hemen başında EYT düzenlemesini TBMM’ye göndereceğiz. Meclis iradesi ile yasalaşarak Resmi Gazete’de yayımlanır ve EYT düzenlemesi yürürlüğe girer.” dedi.

YAŞ SINIRI OLACAK MI?

EYT düzenlemesinde yaş sınırına dair de bilgi veren Bakan Vedat Bilgin, “Henüz bu yaş sınırı konusunda bir karar vermiş değiliz. Yaptığımız çalışmaya göre herhangi bir yaş sınırı uygulanmazsa 2 milyon kişi hemen emekli olma imkanı bulacak. Şu anda bu toplam sayıyı belirlemeye çalışıyoruz. Vatandaş daha önce sigorta girişi yapmış ve sonra yurt dışına çıkmış. Onların dosyalarını biz müracaat olmadan birleştiremiyoruz. Çok kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Tüm bunları belirledikten sonra yaş sınırına karar verilecek. Ben burada devleti düşünüyorum. Yaş sınırına hükümet karar verecektir. Cumhurbaşkanımız değerlendirir ona göre adım atarız. EYT’de ortalama yaş şu anda 49,9. Bu çalışmayı netleştirmeye çaba gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

8 EYLÜL 1999 SONRASI KAPSAM DIŞI!

EYT kapsamına dair de açıklama yapan Bakan Vedat Bilgin, “EYT denilince akla 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler geliyor. Ancak bazı istisnalar yok değil. Doğum yapmış hanımlar, askerlik yapmış erkeklerin borçlanma hakları var. Bunun gibi az sayıda istisnai durumla karşı karşıya kalıyoruz. Onların dışında 8 Eylül 1999 sonrasında işe girenler EYT’den yararlanamayacaklar. Onlar mevcut yasalarımız neyse ona göre emekli olacaklar. Farklı bir uygulamaya gitmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Finans Haberleri