EYT'lilere 25 Bin TL sürprizi! Bankalar paraları hazırladı!

EYT ile alakalı olarak ilgili kanun teklifinin TBMM’ye gönderilmesi sabırsızlıkla beklenirken EYT’liler için emekli maaş promosyonu hesaplamaları da başladı.

Türkiye’de uzun yılların en büyük sorunlarından birisi olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile alakalı süreç devam ediyor. Yıllar önce yapılan kanun değişikliği ile ellerinden emeklilik hakları alınan 5 milyondan fazla vatandaş emekli olabilmek için çok geç yaşları beklemek durumunda kalmıştılar. Bu süreçte EYT’li olan çok sayıda vatandaş da yaşları dolduğu için emeklilik hakkı kazandılar. Ancak yine de 3-4 milyonu bulabilecek sayıda EYT’li olduğu biliniyor.

EYT KANUN TEKLİFİ BEKLENİYOR

EYT sorununun çözümü için Çalışma Bakanlığı yaklaşık 6 ay çalışarak sorunun çözümünü sağladı. Bu çalışmanın bazı detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da açıklandı. Şu anda TBMM sürecinin başlayarak yasalaşması bekleniyor. EYT düzenlemesinin bu ay içerisinde TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor. Buna dair açıklamalar AK Parti’den geliyor ama somut adım henüz atılmadı.

BANKALAR PROMOSYON HAZIRLIĞINDA

EYT’liler bir yandan düzenlemenin yasalaşmasını beklerken bir yandan da emekli maaş promosyonu hesabı yapmayan başladılar. EYT’liler emekli oldukları an emekli maaş promosyonu almaya hak kazanacaklar. Bu şekilde sisteme yaklaşık yeni 2,5 milyon emekli girecek. Bu da bankaların iştahlarını kabartıyor. EYT’lileri müşterileri olarak ikna etmek amacıyla emekli maaş promosyonu kampanyalarını kullanacak olan bankalar buna dair kampanyaları şimdiden hazırlamaya başladılar.

25 BİN TL SÜRPRİZİ

EYT’lilerin alacakları emekli maaş promosyonlarına dair son açıklamayı Sosyal Güvenlik uzmanı Murat Bal yaptı. EYT’lilere müjde gibi bir bilgi veren Murat Bal, “Bankaların EYT’liler için emekli maaş promosyonu kampanyaları üzerine çalıştıklarını biliyoruz. Bizim kulağımıza gelenlere göre emekli maaş promosyonları 20 Bin TL – 25 Bin TL seviyelerine kadar yükselecek. Bu da hem EYT’liler için hem de emekliler için önemli bir gelir anlamına geliyor.” dedi.

EYT’lilere emekli maaş promosyonlarına dair bazı uyarılar yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, “EYT’lilerin emekli maaş promosyonu alabilme hakkı elde edebilmeleri için EYT teklifinin yasalaşması yetmez. O sadece EYT’lilere emeklilik kapısını açacaktır. EYT’liler emekli olduklarında emekli maaş promosyonu almaya hak kazanacaklar. Başvurular da buna göre yapılmalı. Zaten bankalar da buna göre kendilerini hazırlıyorlar. EYT ile ilk ne zaman emekli olunacaksa o ay promosyon kampanyaları açıklanır. Bunun da tarihini ancak kanun teklifini gördüğümüzde verebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Finans Haberleri