Geri Ödemesiz 100 Bin TL, 200 Bin TL, 300 Bin TL Destek! KOSGEB Desteklerini Kimler Alabilir?

KOSGEB tarafından verilen destekler oldukça merak ediliyor. KOSGEB’den 100 Bin TL, 200 Bin TL, 300 Bin TL destek nasıl alınır, kimler bu desteklerden yararlanabilirler?

Türkiye’de kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyenlere devlet tarafından çeşitli destekler veriliyor. Üretimi ve ticareti geliştirmek için verilen bu desteklerden yararlananlar geriye herhangi bir ödeme de yapmıyorlar. Karşılıksız olan bu desteklerle çok sayıda işletmenin kurulumu veya geliştirilmesi gerçekleştiriliyor. Destekler için organizasyon yönetimini ise KOSGEB yapıyor.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERE KARŞILIKSIZ DESTEKLER

KOSGEB tarafından yürütülen İleri Girişimci Destek Programı kapsamında küçük ve orta ölçekli işletmelere önemli finansman destekleri sağlanıyor. Uygulanan destek programı kapsamında kuruluş desteği, performans desteği, makine – teçhizat ve yazılım desteği ve sertifika desteği veriliyor. Bu destek programı iki yıl için geçerli oluyor.

10 BİN TL KURULUŞ DESTEĞİ

Küçük ve orta ölçekli işletmelere kuruluş desteği kapsamında çeşitli, karşılıksız ödemeler yapılıyor. Gerçek kişi statüsündeki kurulmuş işletmeler 5.000 TL, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş işletmeler ise 10 Bin TL kuruluş desteği alabiliyorlar.

50 BİN TL PERFORMANS DESTEĞİ

KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelere performans desteği olarak geri ödemesiz destekler veriliyor. Bu kapsamda 40 Bin TL’ye kadar destek ödemesi alınıyor. Ancak destek almak için başvuru yapan girişimcinin kadın, genç, engelli, gazi, şehit yakını olmaları durumunda bu destek miktarı 50 Bin TL’ye çıkarılıyor.

100 BİN TL, 200 BİN TL, 300 BİN TL KARŞILIKSIZ DESTEKLER

Mikro ve küçük ölçekli işletmelere makine, teçhizat ve yazılım desteği kapsamında da ödemeler yapılıyor. Bu kapsamda 100 Bin TL karşılıksız destek alınabiliyor. Ancak işletme orta – yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteriyorsa o zaman destek miktarı 200 Bin TL’ye çıkarılıyor. Yine işletme yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteriyorsa alınabilecek karşılıksız destek 300 Bin TL oluyor.

EK 10 BİN TL VE 5 BİN TL DESTEK

KOSGEB’in İleri Girişimci Destek Programı kapsamında girişimci kurduğu işletme için gerekli mesleki ve teknik sertifikaları alabilmek amacıyla 5.000 TL destekten yararlanabiliyor. Ayrıca mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği olarak da 10 Bin TL karşılıksız ödeme yapılıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

KOSGEB İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında verilen karşılıksız desteklerden yararlanabilmek için öncelikle KOSGEB’in girişimcilik eğitiminin tamamlanması gerekiyor. Destek alacak olan girişimcinin kurmuş olduğu işletmede kurucu ortak olarak payı en az yüzde 50 ve üzerinde olmalıdır. İşletme destek başvurusu yapılan tarih itibariyle son 1 yıl içerisinde kurulmalıdır.

Emlak365.com

Finans Haberleri