Hepsini devlet satışa çıkardı! Honda Civic 135 Bin TL, Volkswagen Passat 146 Bin TL!

Ticaret Bakanlığı satışa çıkardığı ikinci el araçlar için yeni satış ilanları yayınladı. Uygun fiyatla satışa çıkarılan ikinci el otomobiller araç sahibi olmak isteyenler için çok önemli bir fırsat oluyor.

Türkiye'de otomobil sahibi olmak yüksek fiyatlardan dolayı oldukça güç bir hale geldi. Sıfır kilometre otomobillerin yanına yüksek fiyatlardan dolayı yaklaşılmazken ikinci el araç piyasasında da durum pek parlak görünmüyor. Araç sahibi olmak isteyenler ise farklı satış kanallarını araştırmaya başladılar. Devlet tarafından yapılan ikinci el otomobil satışları bu anlamda fırsat olabiliyor. 

DEVLETTEN, UYGUN FİYATA!

İkinci el otomobil için devlet tarafından yapılan satışlar ucuz bir alternatif oluyor. Tamamen Ticaret Bakanlığı tarafından kurulan sistemle satılan otomobiller önemli bir fırsat oluyor. Bakanlık bu otomobilleri e-ihale ile satıyor. Bunun için de fiyat manipülasyonları olmuyor. Kazanç hesabı yapılmadığı için de fiyatlar düşük tutulabiliyor. 

Ticaret Bakanlığı'nın sisteminde araçlar için bir ilk fiyat belirleniyor. Piyasanın oldukça altında bulunan bu fiyatla satışa çıkılıyor. Ardından o araçları satın almak isteyenler belirlenen teminat bedelini ödeyerek teklifte bulunuyorlar. İlk teklifin ardından ise geri sayım başlıyor. Süre dolduğunda en yüksek teklifin sahibi otomobili satın alma hakkı elde ediyor. Teklif edilen bedelin ödenmesi durumunda ise otomobilin devri gerçekleşerek satış işlemi tamamlanıyor. 

DAHA GÜVENLİ SATIŞ YOK!

İkinci el otomobil satışlarında en çok karşılaşılan sorun kusurlu araçların kusurları bilinmeden yapılan satışlar oluyor. Bu durumda otomobil alanlar aslında dert alabiliyorlar. Ticaret Bakanlığı'nın otomobil satışlarında ise vatandaşlar araçları satın almadan hatta teklif vermeden önce ekspertiz raporlarını inceleme imkanı buluyorlar. Satın alınmak istenen aracın en ince ayrıntısına kadar tüm kusurları öğrenilebiliyor. Bu şekilde mağduriyet yaşama ihtimali de kalmıyor. 

TİCARTE BAKANLIĞI BU ARAÇLARI SATIŞA ÇIKARDI!

Ticaret Bakanlığı tarafından satışa çıkarılan ikinci el otomobiller ile alakalı bazı ilanlar özellikle dikkat çekiyor. 2007 model Volkswagen Golf Plus 137 Bin TL'ye, 2005 model Volkswagen Touran 138 Bin TL'ye, 2005 model Opel Signum 135 Bin TL'ye, 1997 model Honda Civic 135 Bin TL'ye satılıyor. 

İkinci el otomobilleri satışa çıkaran Ticaret Bakanlığı'nın 1998 model Honda CR-V için 141 Bin TL, 2003 model Audi A6 için 150 Bin TL, 2006 model Volkswagen Passat için 146 Bin TL, 2006 model Volkswagen Golf için 150 Bin TL fiyat belirlediği bildirildi.

Finans Haberleri