İhtiyaç kredisi faiz oranları Ocak 2023! Ziraat, Halkbank, İş Bankası, Garanti, ING, TEB!

Bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarında yaptıkları faiz oranı güncellemeleri merak ediliyor. 36 ay vadeli 25 bin TL ihtiyaç kredisini hangi banka aylık yüzde kaç faizle veriyor?

İhtiyaç kredisi kullanmak için karar verenlerin yaptıkları ilk iş bankaların kredi faizlerini öğrenmek oluyor. Bu şekilde maliyet karşılaştırması yapanlar kendilerine sunulan imkanları değerlendirmeye alabiliyorlar. Türkiye ekonomisindeki bozulmalardan dolayı da nakit sıkışıklığı yaşayan vatandaşların sayısında bir hayli artış meydana geldi. Bu kişiler finansal sorunlarına geçici çözümü bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarında bulabiliyorlar.

OCAK 2023 FAİZ GÜNCELLEMESİ YAPILDI!

Bankalar ihtiyaç kredisi kampanyalarında Ocak 2023 faiz güncellemelerini yaptılar. Kredi politikalarına göre faiz belirleyen bankalar müşterilere farklı imkanlar sunuyorlar. Müşteriler bu maliyetlerden hareket ederek ihtiyaç kredisi çekecekleri bankaya karar veriyorlar. Düşük faiz ise her müşteri için en önemli kriter oluyor. Bu kriterin ardından en fazla dikkate alınan kriter ise kolay başvuru ve hızlı onay oluyor. 

36 AY VADE AŞILAMIYOR!

BDDK'nın aldığı karar gereği bankalar müşterilerine ihtiyaç  kredisi kullandırmak istediklerinde azami vade sürelerine uymak zorundalar. Bu kapsamda tüm bankalarda geçerli olmak üzere 50 Bin TL'ye kadar olan ihtiyaç kredilerine en fazla 36 aya kadar, 50 bin TL ile 100 Bin TL arasındaki ihtiyaç kredilerine en fazla 24 aya kadar, 100 Bin TL üzerindeki limitler için ise en fazla 12 aya kadar vade yapılabiliyor. 

HANGİ BANKA, YÜZDE KAÇ FAİZLE İHTİYAÇ KREDİSİ VERİYOR?

Bankaların ihtiyaç kredisi için Ocak 2023 faizleri belli oldu. 36 ay vadeli 25 Bin TL ihtiyaç kredisi için yapılan maliyet hesaplamalarına göre TEB aylık yüzde 2,05 faizle, İş Bankası aylık yüzde 2,05 faizle ve ING Bank aylık yüzde 2,24 faizle ihtiyaç kredisi kullandırıyor. 36 ay vadeli 25 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri TEB ve İş Bankası'nda 1.072 TL, ING Bank'ta 1.111 TL oluyor.

İhtiyaç kredisini daha düşük maliyetlerle kullandıran bankalar da bulunuyor. Bu bankalardan ihtiyaç kredisi çekmek şu anda en mantıklı olan hareket olarak değerlendiriliyor. 

Garanti BBVA 36 ay vadeli 25 Bin TL ihtiyaç kredisine aylık yüzde 2,65 faiz uygularken bu kredisin taksiti 1.119 TL olarak hesaplanıyor. 

Kamu bankalarından ihtiyaç kredisi kullanmak daha avantajlı olabiliyor. Ziraat Bankası aylık yüzde 1,79 faizle, Halkbank da aylık yüzde 1,89 faizle ihtiyaç kredisi veriyor. 36 ay vadeli 25 bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti Ziraat Bankası'nda 1.019 TL, Halkbank'ta ise 1.039 TL olarak hesaplanıyor.

Finans Haberleri