İŞKUR Hem Meslek Sahibi Edecek, Hem Aylık 5,398,50 TL Cep Harçlığı Ödeyecek!

İş arayan kişilere aradıkları fırsatı İŞKUR sundu. Türkiye İş Kurumu İŞKUR meslek sahibi olmak isteyenleri hem meslek sahibi ediyor hem de cep harçlığı ödüyor!

Ekonomide yaşanan dalgalanma tüm hızı ile devam ederken ne yazık ki olumsuzluklar istihdam sayılarını da olumsuz etkiledi. Pek çok kişi süreçte işsiz kalırken ne yazık ki iş bulmakta zorlaştı. Tam bu noktada devreye İŞKUR girdi. İŞKUR meslek edindirme kursları ile hem iş arayan kişileri meslek sahibi yapıyor hem de kurslara katıldıkları gün boyunca düzenli olarak cep harçlığı ödüyor.

Böylelikle özel kurslarda yüksek fiyatlar ödenerek alınan meslek belgeleri hem ücretsiz olarak alınıyor hem de üzerine günlük yol parası ve yemek parası olarak cep harçlığı olarak düzenli ödeme yapılıyor. Peki, İŞKUR işbaşı eğitim programı nedir, mesleki eğitim kursları için başvuru nasıl yapılır?

PARA KAZANDIRAN HALK EĞİTİM KURSLARI NELERDİR, MESLEKİ EĞİTİM KURSU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR tarafından açılan mesleki eğitim kursları 81 il genelinde düzenlenmekte olup aranılan başvuru şartlarını taşıyan kişiler 81 il genelinde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuru yapabilmektedir. İstihdam taleplerine göre meslekler belirlenmekte olup bu ilanlar İŞKUR üzerinden yayımlanmaktadır.

İŞKUR CEP HARÇLIĞI 2022 NE KADAR KAÇ TL?

Türkiye İş Kurumu İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlar için ücretler günlük olarak belirlenmektedir. Iş arayan kişiler için günlük standart ücret 163,59 TL olarak ödenirken öğrencilere 122,69 TL ve hali hazırda işsizlik maaşı alan kişilere ise günlük 81,80 TL cep harçlığı ödenmektedir.

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen işleri yapan kişiler için ise günlük ödenen cep harçlığı 179,95 TL’dir. 30 gün boyunca kurs programına katılan bir kişinin bu şekilde alacağı tutar aylık 5 bin 398,50 TL olarak ödenmektedir. Program boyunca haftalık çalışma saatleri, süreleri ve meslek kurslarının devam edeceği süre açılan kurslara göre belirlenmektedir. Kurslara katılım için en az 15 yaşında olma şartı aranmakta olup, İŞKUR’a kayıtlı olmak ve işsiz olmak şartlarının da yerine getirilmesi gerekir. Yine daha önce açılan kurslara katılan kişiler de yeni kurslara kayıt yaptıramamaktadır.

Finans Haberleri