İstanbul Ankara Eskişehir Konya yolcularına kötü haber! YHT biletlerine yüzde 65 zamla rekor kırıldı

Yüksek hızlı tren ile seyahat eden vatandaşlar için bugün gelen son dakika haberi ile birlikte biletlere yüzde 65 oranında zam uygulandığı öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından inşa edilen Yüksek hızlı tren belirli şehirler arasında ulaşımı olabilecek en kısa hale getirerek vatandaşların hayatını son derece kolaylaştırmaya devam ediyor. Durum bu şekilde iken senenin başından bu yana belirli aralıklarla gelen zamlara bir yenisi daha eklendi.

TCDD tarafından yapılan son duyuru ile birlikte hızlı tren ile seyahat edecek olan kişilerin bundan sonra daha yüksek ücret ile yolculuk yapacağı öğrenildi. Yüzde 33'den yüzde 65'e kadar artış gösteren zamların ardından fiyatların güncellendiği ve vatandaşların bundan sonra gelen zamlı fiyatlardan biletlerini temin ederek yolculuk yapabileceği ifade edildi.

YHT BİLET ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ!

Konuya ilişkin merak edilmesinin ardından şehirlerarası seyahat edilecek olan iller ile birlikte bu illere gelen zamların ardından güncellenen fiyatlar şu şekilde verildi;

İstanbul-Ankara YHT bileti yüzde 33 zamla 430 TL’ye yükselirken, Ankara-Konya bileti yüzde 37 zamla 200 TL’ye yükseldi.

Ankara-Eskişehir bileti yüzde 65 zamla 225 TL’ye yükselirken, Ankara-Sivas bileti yüzde 50 zamla 475 TL’ye, İzmit-Konya bileti yüzde 58 zamla 600 TL’ye yükseldi.

2023 yılının başına baktığımız zaman İstanbul - Ankara YHT fiyatı 215 TL idi. Yapılan zammın ardından ise 248 TL'ye ardından bir zam daha eklenerek 323 TL'ye yükseldi. Son olarak ise bugün gelen son zam ile birlikte de biletlerin 430 TL'den satışa çıkarıldığı öğrenildi. Bu durumda da İstanbul ile Ankara arasında yüksek hızlı tren ile seyahat etmek isteyen kişilerin ocak ayına kıyasla yüzde 100 zam ile biletlerini temin edebilecekleri öğrenilmiş oldu.

Finans Haberleri