İstanbul'da doğalgaza indirim kararı heyecanlandırdı!

İstanbul’da doğalgaz fiyatlarına indirim uygulanacağı bildirildi. Sektör kaynakları indirim miktarına dair çok önemli bilgileri kamuoyuna aktardılar.

Türkiye’de vatandaşların doğalgaz fiyatlarından canı yanmaya devam ederken İstanbul’da doğalgaz tüketicilerine güzel bir haber verildi. Sektör kaynakları tarafından verilen bilgilere göre doğalgaz fiyatlarına yüzde 12,13 oranında indirim yapılacak. İndirime dair bazı ayrıntılar kamuoyu ile paylaşıldı.

İSTANBUL'DA DOĞALGAZA İNDİRİM GELİYOR!

Enerji sektörü kaynaklarına göre İstanbul’da 5,5 milyon konut abonesi bulunuyor. Bu abonelerin doğalgaz tarifesinde indirim yapılacak. Direkt olarak vatandaşların faturalarına yansıyacak olan bu indirim ile beraber doğalgaz faturaları da ucuzlayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan karar ile beraber İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) sistem kullanım bedellerinde indirime gidilecek. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak olan bu indirimin faturalara yansıma oranının yüzde 1,213 oranında olacağı bildirildi.

İstanbul’da konutlarında doğalgaz kullanan tüketicilerin faturalarında uygulanacak olan indirim de hesaplandı. Buna göre Aralık ayında 1.000 TL tutarında bir fatura Ocak ayı tarifesi ile hesaplandığında 879 TL olacak. Ocak ayı tarifesinin işleme girmesiyle beraber İstanbul’da daha düşük fiyatla doğalgaz kullanımı imkanı vatandaşlara verilecek.

EPDK AÇIKLAMA YAPTI

EPDK bu doğalgaz indirimi ile alakalı olarak ek bir açıklama yaptı. EPDK’nın açıklamasına göre doğalgaz perakende satış fiyatının sistem kullanım bedeli ve birim gaz alım fiyatı bileşenlerinden oluştuğuna dikkat çekildi. Birim gaz alım fiyatına EPDK’nın herhangi bir müdahalesinin olmadığı, toptan satış şirketleri ile dağıtım şirketleri arasında bu fiyatın serbestçe oluştuğu belirtildi. Sistem kullanım bedelinin ise EPDK tarafından belirlendiği ifade edildi. Doğalgaz dağıtım şirketlerinin şebeke yatırım ve işletmesi kapsamında sundukları dağıtım hizmeti için alınan bedeli EPDK belirliyor.

Finans Haberleri