İşyeri açmak isteyenlere 2023 yılında kredi desteği! İşte en uygun İşyeri açma kredisi veren bankalar!

2023 yılında da işyeri açmak isteyen girişimciler için bankalardan uygun faizli kredi destekleri sunuluyor. Öte yandan bu kapsamda KOSGEB ve diğer devlet destekleri de devam ediyor.

Kendi işinin patronu olmak isteyen ve iş fikirlerini hayata geçirmek isteyenler için bankalardan iş yeri açma kredileri verilmeye devam ediyor. Yeni yılın gelmesinin ardından işyeri açma kredilerinde de faiz oranları güncellendi.

Düşük faiz oranları ve uygun geri ödeme seçenekleriyle vatandaşların işyeri açma kredilerinden yararlanarak iş kurmalarına finansman desteği sağlanması hedefleniyor. KOSGEB ise 60 bin TL’den 370 bin TL’ye kadar kendi işyerini açmak isteyenlere yeni yılda da hibe vermeye devam ediyor.

HALKBANK İŞYERİ AÇMA KREDİSİ DETAYLARI!

İşyeri açmak isteyen vatandaşlara devlet destekleri ve banka kredileri sunulmaya devam ediyor. Bu kapsamında Halkbank üzerinden vatandaşların rahatlıkla işyeri açma kredisi kullanarak kendi işyerlerine sahip olmaları sağlanacak. 300.000 TL’ye kadar kerdi kapsamında KOSGEB ve Halkbank işbirliği ile vatandaşların kredi fırsatından yararlanması sağlanıyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan vatandaşlar KOSGEB tarafından sağlanan söz konusu kredilerden yararlanarak girişimcilik fikirlerini hayata geçirmek için finansman desteğinden yararlanabilecekler.

 İŞYERİ AÇMA KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

300.000 TL faizsiz işyeri açma kredisi fırsatından yararlanmak isteyenlerin kredi kapsamında belirlenen şartları sağlamaları gerekecek. Bu kapsamda vatandaşların söz konusu işyeri açma kredisinden yararlanmaları için sağlamaları gereken şartlardan bazıları ise şunlardır:

35 yaşından küçük olmak.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamak.

KOSGEB ve Halkbank tarafından projenin onaylanması.

Banka tarafından belirlenen diğer kredi kullanma şartlarının sağlanması.

İŞ KURMA İSTEYENLERE FAİZSİZ KREDİ FIRSATI!

Kendi işini kurmak isteyenlere Halkbank üzerinden faizsiz kredi seçenekleri de sunuluyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında esnaf ve sanatkarlar için %50 faiz indirimli ve %100 faizsiz esnaf kredileri de gündeme geldi.

Öte yandan geleneksel işyeri açanlar, ustalık belgesine sahip olanlar ve KOSGEB desteği almaya hak kazanan kişiler de söz konusu kredilerden yararlanabiliyor. 2023 yılında da Halkbank başta olmak üzere birçok banka tarafından farklı tür işyeri açma kredileri sunuluyor.

Finans Haberleri