Kredi kartı limiti yetmeyenler için izlenecek adımlar ortaya çıktı! Bu adımlarla yüksek limite ulaşabilirsiniz

Türkiye’de son dönemde rekor seviyelere ulaşan kredi kartı harcamalarıyla birlikte yeni sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Birçok kredi kartı sahibi, nasıl limit artırabileceğini araştırıyor. Kredi kartı limiti nasıl yükseltilir? İşte detaylar…

Türkiye, son yıllarda dünya genelinde görülen ekonomik darboğazı en şiddetli şekilde yaşayan ülkeler arasında yer alıyor. Bu nedenle de vatandaşlar, ekonomik anlamda alternatif ve çözümler üretmek için bankaların sunduğu kredi ve kredi kartlarına yöneliyor. Ortaya çıkan tablo, Türkiye’de kredi kartı kullanımının son aylarda rekor seviyelere yükseldiğini gösteriyor. Ancak birçok vatandaş, kredi kartının sağladığı avantajlardan yararlanmak için limit yükseltmenin yollarını arıyor.

Kredi kartları, doğru adımlar ile kullanıldığında kart sahiplerine büyük avantajlar sağlayabilir. Alışverişlerde taksit imkanı, zaman zaman bankaların veya işletmelerin çeşitli kartlar için sunduğu kampanya fırsatları ve elektronik ortamlarda yapılan, internet alışverişleri gibi alanlarda avantaj sağlayan kredi kartlarında belirlenen bir harcama limiti bulunuyor. Ancak bu limit kart sahibinin talebine göre artırılabiliyor. Peki kredi kartı limiti nasıl artırılır? İşte detaylar…

ÖDEMELERİ GECİKTİRMEDEN YAPIN

Kredi kartı limitini artırmak mümkün. Bunun için ilk olarak ödemelerin düzenli yapılması gerekiyor. Banka bu talepte ilk olarak ödemelerin düzenli yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor. Bu nedenle ekstre geldiğinde ödemenizi geciktirmeden hemen yapmanız gerekiyor.

GELİR BEYANI YAPMAK

Ödemeleri geciktirmeden yapmanın yanında, banka müşterisinin gelir durumunu da öğrenmek istediği için gelirinizi göstermeniz gerekiyor. Maaş bordrosu, vergi beyannamesi veya banka hesap hareketleri ile gelirinizi doğrulayabilirsiniz.

LİMİTİ TAMAMEN DOLDURMADAN HARCAMA YAPMAK GEREKLİ

Bu adımların yanı sıra kredi kartı ile harcama yapma düzeni de banka tarafından dikkate alındığı için, kartla çok sık harcama yapmamak gerekiyor. Her ay limitin tamamını kullanarak harcama yapmak, bankada olumsuz bir izlenim bırakıyor. Bu nedenle limiti tamamen doldurmadan harcama yapmak gerekiyor.

KREDİ GEÇMİŞİNDE YÜKSEK NOT

Kredi sicil geçmişi de bankalar için önem arz ediyor. Eğer daha önce kullanılmış bir kredi varsa, bu kredinin taksitlerinin de zamanında ödenmesi gerekiyor. Bu da kredi notunu önemli oranda etkiliyor ve yüksek bir kredi notu, kredi kartı limit artırma talebinde olumlu dönüş ihtimalini artıyor.

Finans Haberleri