KYK yurt başvuruları başladı! Nasıl başvurulur? Ücretleri ne kadar?

2023 yılı YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile beraber gözler merakla KYK yurtlarına çevrildi. Her sene milyonlarca öğrencinin kayıt yaptırdığı üniversitelerde yalnızca bir kısım öğrencinin kalabildiği KYK yurtlarının başvuruları başladı!

2023 yılı YKS sınavının yerleştirme sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre bir üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler hazırlıklara başladılar. Özellikle başka bir şehirde üniversite okuyacak olan öğrencilerin ilk bakmaya başladıkları mevzu barınma oldu. Yüksek enflasyonla beraber iyice derinleşen ekonomik şartlar içerisinde ev kiralarının oldukça fazla artması öğrencilerin ve ailelerin ellerini kollarını bağlarken birçok kişinin de KYK yurtlarına yönelmesine sebep oldu. KYK yurtlarının kayıtlarının başladığı bugün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından açıklanırken başvuruların ise e-devlet üzerinden gerçekleşeceği belirtildi. KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt odalarının ücretleri ne kadar? İşte tüm detaylar…

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI!

KYK yurtlarının başvuruları üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte gündemden düşmeyen ve araştırmaları bitmeyen bir konu haline geldi. Zor ekonomik şartlar altında ayrı bir eve çıkmanın hatta kiralık ev bulmanın çok zor olduğu bu dönemde milyonlarca öğrenci KYK yurtlarına başvurmak için araştırmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz saatlerde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından açıklanan habere göre KYK yurt başvuruları başladı.

E devlet üzerinden gerçekleştirilmesi gereken başvurularda öncelikle adayların e-devlet şifrelerini almaları gerekmektedir. E-devlete giriş yapan öğrencilerin istenilen belgeleri ibraz etmesi ve istenilen şartlara da uyması ile beraber başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir. Binlerce öğrencinin başvuru yapacağı KYK yurtlarında ücretler ise oda tiplerine göre değişim göstermektedir. Mesela KYK yurtlarında 1. Tip, 2. Tip, 3. Tip, 4. Tip, 5. Tip, 6. Tip olarak 6 tip oda bulunmaktadır. Bu odaların bu şekilde ayrılması içerisindeki yatak sayısı, tuvalet, duş gibi özelliklere göre belirlenirken ücretleri de aynı minvalde oda tiplerine göre değişiklik göstermektedir.

KYK yurtlarında Tip 1 odanın ücreti aylık 345 lira, Tip 2 odanın ücreti aylık 405 lira, Tip 3 odanın ücreti aylık 480 lira, Tip 5 odanın ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 odanın ücreti aylık 570 lira olarak açıklanarak tüm öğrencilere duyuruldu.

KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KALINMIYOR MU?

KYK yurtlarında yalnızca bazı öğrenciler ücretsiz kalabilmektedir. Bunlardan bazıları, şehit gazi çocukları, anne babası vefat etmiş ve 25 yaşından küçükler, devlet korumasında olanlardır.

Finans Haberleri