Memur-Sen'den kamu işçisine zam açıklaması!

Bugün Bakan Işıkhan ile toplantı gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu.

Bugün Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda kamu işçilerine yapılması beklenen zam gündem olurken memur maaşlarına yapılan zamların ardından kamu işçilerinin maaşlarına en az yüzde 15 zam beklentisinin bulunduğunu ifade etti.

YÜZDE 15 ZAM BEKLENTİSİNİN BULUNDUĞUNU AÇIKLADI!

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gerçekleştirilen toplantının ardından "Kamu işçilerine temmuz ayında yüzde 15 artış yapılacağını, en düşük kamu görevlisi maaşının en düşük işçi maaşının altında kalmaması gerektiğini ifade ettik. Bu itibarla, kamu görevlileri ve emeklileri tarafından beklenen, en düşük kamu görevlisinin maaşının kamu işçisinden az olmayacak şekilde düzenlenmesi, seyyanen ilave ödemenin emekli kamu görevlilerine de yansıtılması, en düşük kamu görevlisi maaşı hesaplanırken eş ve çocuk durumunun dikkate alınmaması hususlarını aktardık. Bu önemli düzenlemede birtakım revizyonlar yapılarak güçlü ve büyük Türkiye'nin yüzyılına yakışır şekilde Meclis aşamasında bu sorunun giderileceğine inanıyorum." ifadeleri ile toplantının olumlu geçtiğini belirterek yakın zaman içerisinde bu konu hakkında çalışmaların başlayabileceğini de ifade etmiş oldu.

Dün yapılan açıklama ile birlikte AK Parti tarafından Meclis'e sunulan yasa teklifinde en düşün memur maaşının 22 bin 17 TL'ye yükselmesine karar verildiği ifade edilmişti. Kararın Meclis onayının ardından yürürlüğe girerek Temmuz ayı itibariyle zamlı maaşlardan vatandaşların faydalanabileceği gündeme geldi.

Finans Haberleri