Memur ve emekli maaş zamları için yeni gelişme! Bakan açıkladı, tüm hesaplamaları unutun!

Emekli ve memur maaş zamları ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin maaş zamlarına yönelik yaptığı açıklamalarla tüm hesaplamaların farklı bir şekilde yapılacağını ilan etti.

Türkiye'de milyonlarca memur ve emekli için Ocak ayında maaşlarına uygulanacak olan zamlara dair büyük bir merak yaşanıyor. Asgari ücrete yapılan maaş zammının ardından memurlar ve emekliler kendi maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak etmeye başladılar. Buna dair hesaplamalar aylardır yapılırken gelen son bir açıklama ile yapılan tüm hesaplamalar devre dışı kaldı. 

ÇALIŞMA BAKANI AÇIKLADI!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin memur ve emekli maaş zamlarına dair açıklamada bulunarak, "Asgari ücrete yüksek oranlı bir zam uyguladık. Enflasyonun üzerinde bir artış gerçekleşti. Bunun böyle olacağını daha önceden söylemiştik. Şimdi önümüzde memur ve emekli maaş zamları var. Onlara dair de çalışmalar yapıyoruz ama henüz bu çalışmaları tamamlamadık. Sadece enflasyon farkı ile maaş zamlarını belirlemeyeceğiz. Memur ve emekli maaşlarına da enflasyonun üzerinde zamlar yapılacak. Ancak bu çalışma henüz tamamlanmadığı için bir oran söylemem doğru olmaz." dedi. 

MAAŞ ZAMMI HESAPLARI DEĞİŞTİ!

Emekli ve memurlar için yapılan maaş zammı hesaplamaları tamamen yeniden yapılmaya başlandı. SSK ve Bağkur emeklileri normalde 2022 yılının son 6 aylık enflasyon farkını maaş zammı olarak alacaktılar. Bu da henüz kesinleşmese de yaklaşık yüzde 16-17 seviyelerine denk geliyordu. Bu şekilde hesaplamalar yapılıyordu ama bu hesaplamalar artık geçerliliğini kaybetti. 

Memur ve memur emeklilerinin maaş zamları farklı bir şekilde hesaplanıyordu. Memurlar ile yapılan toplu iş sözleşmesinden dolayı yüzde 8 oranında maaş zammı uygulanıyordu. Bunun üzerine ise 2022 yılının son 6 ayında oluşan enflasyon farkı maaşlara zam olarak ekleniyordu. Yaklaşık olarak bu rakam da yüzde 18'i bulacaktı. Ancak bu hesaplamada artık değişecek ve maaşlara enflasyonun üzerinde zamlar yapılacak. 

YÜZDE KAÇ ZAM VERİLECEK?

Emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı henüz netleşmedi. Ancak uzman değerlendirmelerine göre hem memurların hem de emeklilerin maaş zamları yüzde 30'u bulabilecek. Maaş zamlarına dair nihai kararı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

Finans Haberleri