Memur ve emekliler için zam kulisi! Maaşlara ek zam mı yapılacak?

Memurların ve emeklilerin maaşlarına dair çok önemli bir kulis bilgisi, gündeme bomba gibi düştü. Buna göre memurların ve emeklilerin maaşlarına ek zam yapılacak. Henüz resmiyete kavuşmayan bu iddiaya dair bazı ayrıntılar belli oldu.

Memurların ve emeklilerin maaşlarına ocak ayında zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu maaş zammını önce yüzde 25 olarak açıklamış ve ardından yüzde 30’a çıkarmıştı. Bu yapılan maaş zammı hem memurları hem de emeklileri memnun etmemişti. Bunun için de ek bir zam planı olduğu ve bu zammın seçim öncesinde bir müjde olarak duyurulacağı iddia edilmişti. Seçim takvimi yaklaştıkça bu iddia güçlenmeye başladı ve kulisler de hareketlendi.

SEÇİM PLANI YAPILMIŞTI!

Deprem felaketi olmasaydı Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde seçime gidecekti. Şu anda da alınmış bir karar bulunmuyor. Deprem felaketinin seçim tarihini nasıl etkileyeceği bilinmiyor. 10 Mart’a kadar bu sürecin resmileşmesi gerekiyor. 14 Mayıs tarihi için seçim kararı alınmazsa 18 Haziran’da normal süresinde seçimler yapılacak. Bu durumda da memurlarla emekliler için zam planı devreye girecek. Seçim öncesinde memurların ve emeklilerin maaşlarına iyileştirme yapılması planlandığı iddia edildi. Hatta Ocak ayında yapılan zammın düşük kalmasının nedeni olarak da bu gösteriliyor.

YÜZDE 15 ZAM İDDİASI!

Milyonlarca memur ile emeklinin maaşlarını etkileyecek olan zam kulisi için Ankara’dan bazı iddialar ortaya atılıyor. Buna göre maaşlarda yüzde 15 oranında bir ek zam yapılacak. Bu zammın maaşlara yansıması ve seçimden önce vatandaşlara zamlı maaş ödemesi yapılabilmesi için Mart ayında karar alınması gerekiyor. Mayıs ayında seçim kararı alınırsa emeklilerin bu zamlı maaşları seçim öncesinde alabilmeleri için zammın Mart ayında yapılması gerekiyor. Kulislere göre bu yüzde 15 zam kararı Mart ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Ayrıca bu zam memur ve emekli depremzedeler için de destek olacak.

MAAŞLAR KAÇ TL ARTACAK?

Memur ve emekli maaş zammı iddialarının kulislerde konuşulmaya başlanması ile beraber maaş zammı hesaplamaları da yapılmaya başlandı. Buna göre en düşük emekli maaşı yüzde 15 zam yapılması durumunda 5.500 TL’den 6.325 TL’ye yükselecek. Aynı şekilde en düşük memur maaşı da 11.848 TL’den 13.625 TL’ye çıkacak.

Finans Haberleri