Merkez Bankası 2023 Eylül ayı PPK faiz kararını duyurdu!

Dün ABD tarafından açıklanan FED faiz kararının ardından bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararı belli oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın başına geçtiğimiz aylarda Hafize Gaye Erkan getirilmişti. Yaşanan bu değişim sonucunda piyasalarda ne gibi değişikliklerin yaşanacağı hakkında vatandaşlar tarafından da merak edilenler artmaya başladı. Bugün düzenlenen PPK toplantısının ardından ise Eylül ayı faiz oranı netleşti.

AĞUSTOS AYI FAİZ KARARI NEYDİ?

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından geçtiğimiz ay Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalarda "Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,5’ten yüzde 25 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir. Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir " şeklinde ifadeler ile politika faizinin yüzde 25 seviyesine çıkarıldığı ifade edildi.

250 baz puanlık yaşanan bu artışın ardından ise piyasalarda bir anda hareketlilik söz konusu oldu. Yapılan artış sonucunda altın ve döviz kurunda bir anda yükseliş başlayarak piyasalarda ani dalgalanmalar yaşandı. Bugün Merkez Bankası tarafından yapılacak olan açıklamalar sonucunda ise politika faizinin nasıl olacağı, piyasaların bu durumdan nasıl etkileneceği gibi konular da en çok merak edilenler arasına girdi.

2023 EYLÜL AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan önderliğinde gerçekleştirilen PPK toplantısının ardından Eylül ayı faiz oranı da belli oldu.

Yapılan açıklamalara göre Eylül ayı için 500 baz puan artırımına gidildi. Politika faizi yüzde 30 oldu.

Son olarak bugün tamamlanan toplantının ardından önümüzdeki süreçte 2023 yılının sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın toplantı tarihleri şu şekilde verildi;

  • 26 Ekim 2023
  • 23 Kasım 2023
  • 21 Aralık 2023
  • 25 Ocak 2024
  • 22 Şubat 2024
  • 21 Mart 2024

Finans Haberleri