Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan enflasyon açıklaması!

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan enflasyon ile ilgili önemli mesajlar yayımladı.

Bugün Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Çelik ve TCMB Başkanı Erkan tarafından katılım sağlanan toplantıda Erkan tarafından enflasyon hakkında önemli konulara değinildi. Uygulamaların kullanım alanlarına bakıldığında çalışmalar ve alınan kararlardan da bahsedilerek geçtiğimiz günlerde açıklanan faiz kararından da bahsedildi.

KARARLI ADIMLARLA DEVAM EDİYORUZ!

Enflasyon hakkında açıklamalar yaparak konuşmasına başlayan Erkan, "2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini oluşturmak için Enflasyon Raporu toplantımızda kamuoyuyla paylaştığımız yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz." ifadeleri ile geçtiğimiz günlerde alınan faiz kararından da bahsedildi.

Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasının ardından gerçekleştirilen TCMB Para Politikası Kurulu PPK toplantılarının 3 toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseldiği ifade edilmişti. Bunun ardından 27 Temmuz'daki Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda, "Güçlü bir parasal sıkılaştırma sürecini haziran ayında başlattık. Bu sürecin kademeli, dengeli ve istikrarlı olacağını vurguladık." ifadeleri ile Erkan tarafından sürecin değerlendirildiği bir kez daha öngörüldü.

Finans Haberleri