Merkez Bankası Haziran PPK toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün açıklanacak?

Merkez Bankası PPK toplantısından çıkacak faiz kararı yakından takip ediliyor. Haziran ayı faiz kararının açıklanacağı tarih de gündemin yanıt aranan konuları arasında yer alıyor.

Para piyasaları tarafından yakından takip edilen faiz kararları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararı bekleniyor. TCMB'nin faiz kararı gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken ''Merkez Bankası Haziran PPK toplantısı ne zaman, TCMB faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak?'' sorularına da yanıt aranıyor. F

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı için Para Politikası Kurulu Haziran ayına bir araya geliyor. Faiz kararının ne yönde olacağı merak edilirken haziran ayında yapılacak toplantı için açıklama beklenirken TCMB'nin takvimi de sorgulanıyor.

MERKEZ BANKASI HAZİRAN FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz ay faiz kararı yüzde 50'de sabit kalırken Merkez Bankası ''Haziran faiz kararı toplantısı ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Faiz kararı piyasaların yakından takip ettiği veriler arasında yer alırken TCMB Mayıs ayı faiz kararı PPK toplantısı 27 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek ve faiz kararı da aynı gün saat 14.00'de duyurulacak. Bir sonraki toplantı ise TCMB takvimine göre bir sonraki toplantı da 25 Temmuz'da yapılacak.

Finans Haberleri