Milyonlarca memur için beklenen haber geldi! Zamlı maaşların yatacağı tarih belli oldu

Memur maaşlarına yapılan zammın ardından milyonlarca memur tarafından zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyordu. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda tarihin netleştiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz aylarda memur vatandaşlara Temmuz ayı için refah payı sözü verilmişti. Bu sözün ardından öncelikle asgari ücretlere zam yapıldığı öğrenildi. Bu zammın hemen ardından Çalışma Bakanlığı tarafından bir kanun teklifi düzenlendi. Bu kanun teklifinin TBMM'ye sunulması ile birlikte emekli ve memur maaşlarına yeni zam uygulandı.

MEMUR MAAŞLARINA ZAM ONAYLANMIŞTI!

Meclis'te memur maaşlarının onaylanmasının ardından pek çok vatandaş alacakları güncel maaş tutarlarını merak etmeye başladı. Kanun teklifinin AK Parti tarafından Meclis'e sunulmasının ardından "En düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı bu şekliyle birlikte yüzde 86'yı bulmaktadır. Kümülatif artış ise yüzde 142 artışı sağlamış olacağız. Ortalama memur maaşı 25 bin 15 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı ortalama yüzde 74'e karşılık gelmektedir.

Kümülatif oranı yüzde 129 artışı sağlamış olacağız. İşçilerin refah sevilerinin artırılması için asgari ücreti 11402 lira olarak belirlemiştik. Her yıl asgari ücret desteği sağladık. 2023 yılında da devam ettirilmesi ve tutarın 500 liraya çıkarılmasını öngörüyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin büyüklüğü nedeniyle yüzyılı depremi üzerine tüm tedbirler bakanlık ve kamu kurumlarımız tarafından alınmıştır" şeklinde yapılan açıklama ile birlikte en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye yükseltilmesinin onaylandığı öğrenildi.

ZAMLI MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Meclis'ten alınan onay ile birlikte zamlı memur maaşlarının 22 bin 17 TL olmasına karar verdikten sonra vatandaşlar tarafından bu rakamların hesaplarına ne zaman yatırılacağı merak edilmeye başlandı. Güncel zamlı rakamların Temmuz itibariyle yatırılmaya başlanacağının bilinmesinin yanı sıra bu tarihin ne zamana denk geldiği de en çok merak edilenler arasında yer aldı.

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının yanı sıra yapılan açıklamalara göre memur ve memur emeklisi vatandaşların bu Temmuz ayında yüzde 10,90 enflasyon farkı, yüzde 6 da toplu sözleşme zammı ile birlikte toplamda 17,55 zamlı maaşlarını alacakları öğrenildi. 22 bin 17 TL'lik güncel rakamın ise 15 Temmuz 2023 tarihinde tüm memurların hesaplarına yatırılacağı öğrenildi.

Finans Haberleri