Motorlu Taşıtlar Vergisi iki katına çıkıyor!

Araç sahipleri için kötü haber duyuruldu. Motorlu taşıtlar vergisinin TBMM'ye sunulan kanun çerçevesinde iki katına çıkarıldığı öğrenildi.

Bugün gelen son dakika kararı ile birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin iki katına çıkarıldığı öğrenildi. AK Parti tarafından sunulan Torba Yasası ile birlikte araç sahiplerini üzecek olan haber verildi. Bu kapsam dahilinde tüm araç sahiplerine ek vergi getirildiği öğrenildi.

YENİ DÜZENLEME MECLİS'TE

Bugün TBMM'ye sunulan torba kanunu hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuya ilişkin “17 maddelik olarak hazırladığımız kanun teklifinde MTV’de yeni bir düzenleme yapıyoruz. Bu vergi düzenlemelerini Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ortaya çıkan finansman ihtiyacında kullanılmak üzere gündeme aldık.” ifadelerine yer vermişti.

Yapılan açıklamaların ardından MTV'nin yani Motorlu taşıtlar vergisinin iki katına çıkarıldığı öğrenildi. Bu çerçevede araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri MTV kadar bir defa daha ödeme yapacağı öğrenildi. Yani 10 bin TL MTV ödemesi olan bir kilinin 20 bin TL ödeme yapması gerekeceği ifade edildi.

MTV İKİ KATINA ÇIKARILDI!

Alınan bu karar sonucunda araç sahipleri tarafından yapılacak olan ödemelerin ne kadar olduğu da merak konusu oldu. Ortalama MTV ödemeleri ise şu şekilde verildi;

  • 1300 cc motor hacmine kadar matrahı 199.700 TL’nin üstü 1-3 yaş arasındaki araçlar için 2.545 TL, 4-6 yaş arası araçlar için 1.773 TL MTV
  • 1300 – 1600 cc motor arasında matrahı 199.700 TL üstü 1-3 yaş arası araçlar için 4.434 TL, 4-6 yaş arası için 3.325 TL MTV ödeneceği ifade edildi.

Yeni düzenleme kapsamında bu sene MTV ödemesi yapmayan kişiler iki katı ödeyecekken ödeme yapmış olan kişiler ise yeniden ödeme yapması gerekeceği ifade edildi.

Finans Haberleri