Nureddin Nebati'den Kemal Kılıçdaroğlu'na asgari ücret cevabı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabı üzerinden asgari ücret cevabı verdi.

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli vatandaş asgari ücrete zam yapılmasını beklerken asgari ücret siyasetin polemik konusu haline geldi. CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücret hakkında yaptığı bazı açıklamalara Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yanıt verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaşan Bakan Nureddin Nebati’nin sözleri bir anda sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

ASGARİ ÜCRET POLEMİĞİ!

Kemal Kılıçdaroğlu’na bir eleştiri yönlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 3 Aralık’ta yapılan CHP’nin vizyon toplantısına bazı danışmanların uzaktan bağlanarak katılmasını eleştirerek, “Sayıl Kemal Kılıçdaroğlu belli ki son teknolo0ji ürünü toplantılarınıza uzaktan bağlanan danışmanlarınız ülkemizdeki uygulamalardan habersizler. ‘Asgari ücretin vergiye tabi tutulmasını doğru bulmuyoruz’ demişsiniz. Biz asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1 yıl olacak.” dedi.

EYT HATIRLATMASI

Açıklamalarını sürdüren Bakan Nureddin Nebati, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile koordinasyon içinde ve titizlikle yürüttüğü EYT kapsamındaki çalışmalar tamamlandığında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimize detaylı açıklamalar yapacaktır. Siz, karşılığı olmayan açıklamalar yaparken bizler hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için gece gündüz çalışarak çözümler üretmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM AÇIKLAMIŞTI

Kemal Kılıçdaroğlu bugün asgari ücret ile alakalı olarak kapsamlı bir açıklama yapmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2023 yılında uygulanması gereken asgari ücretin 10.128 TL olması gerektiğini açıklamıştı. Çok sayıda asgari ücretli bu rakama destek verse de asgari ücrete yapılacak olan zam Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenecek.

Finans Haberleri