O ilde toplu taşıma kullananlar dikkat! Ulaşıma yüzde 75 zam geldi!

Binlerce vatandaşı ilgilendiren karar açıklandı! Belediye toplu taşıma ücretlerine yüzde 70 zam uyguladı.

Bu sene akaryakıt fiyatlarının da artış göstermesinin ardından bu bakımdan pek çok alanda peş peşe zam haberi gelmeye başladı. Ulaşımda artan maliyetler sonrasında il il belediye otobüsü fiyatları da arıtılmaya başlandı. Zaman zaman bazı illerden bu konu ile ilgili zam haberi duyurulurken son olarak Çanakkale ilinden de bir zam haberi daha duyurulmuş oldu.

ÇANAKKALE'DE ULAŞIMA ZAM GELİYOR!

Akaryakıta bir gecede 5 TL birden zam gelmesinin ardından benzin ve motorin fiyatların neredeyse hiç indirim haberi görülemedi. Belirli aralıklarla gelen bu zamlar sürücüleri de son derece isyan etmesine neden oldu. Bu artış ile birlikte bir diğer yandan ulaşımın da fiyatlarında artışların yaşanmaya başlayacağı ifade edildi. Konu hakkında bugün Çanakkale Belediyesi tarafından açıklama geldi.

Çanakkale Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısı belediye başkanı Ülgür Gökhan ile gerçekleştirilecek tamamlandı. Şehirde yaşayan vatandaşlar tarafından şehir hakkında ne gibi kararların verilebileceği de merak konusu oldu.

GÜNCEL ULAŞIM FİYATLARI

Konu hakkında belediye tarafından gelen bu zamma şehir içi, Güzelyalı, Dardanos ve Çınarlı tam yolcu ücreti yüzde 41,67'lik artışla 12 liradan 17 liraya, aynı hattaki öğrenci yolcu ücreti ise yüzde 66,67 artışla 6 liradan 10 liraya yükseldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) kampüs içi yolcu ücreti de yüzde 75 zamla 2 liradan 3.50 liraya yükseldiği öğrenilmiş oldu. Bu neden artış Çanakkaleli vatandaşların zamlı fiyatlarından yararlanabileceği öğrenildi.

Finans Haberleri