Türkiye'de nakit ihtiycaı açısından sorun yaşayan vatandaşların imdatlarına bankaların ihtiyaç kredisi kampanyaları yetişiyor. İnsanlar ihtiyaç kredisi kullanarak kişisel bütçelerinde meydana gelen daralmalara çözüm üretebiliyorlar. Bu şekilde nakit ihtiyacı sorunlarını çözen vatandaşlar bütçelerindeki sıkıntıları geçici olarak aşabiliyorlar. Borçları biriken vatandaşların gelirleri ile giderlerini karşılayabilmeleri ancak bu yolla mümkün olabiliyor.
İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYETLERİ BANKADAN BANKAYA NEDEN ÇOK FARKLI?
İhtiyaç kredisi faizlerini araştıran vatandaşlar oldukça farklı maliyetler ile karşılaşıyorlar. Bazı bankalar piyasa ortalamasının altında faizlerle ihtiyaç kredisi verirken bazı bankaların ihtiyaç kredisi maliyetleri de piyasanın çok üzerinde olabiliyor. Bu duruum tamamen bankaların kredi politikalarından kaynaklanıyor. Bankalar ellerindeki nakiti kredi olarak kullandırmak yerine farklı şekilde değerlendirmek isteyebiliyorlar. Bu durumda da ihtiyaç kredisi faizlerini çok yüksek belirleyerek müşterinin kredi çekmeleri engelleniyor. Bazı bankalar ise kredi vererek kazanç elde etmek istedikleri için uygun maliyetlerle ihtiyça kredisi kullandırıyorlar.
36 AY VADE İLE 50 BİN TL KREDİ ÇEKİLEBİLİYOR?
Bankalar ihtiyaç kredisi kullandırırken BDDK'nın belirlediği ilkelere uymak zorundalar. Bu ilkeler gereği de 50 Bin TL'ye kadar olan ihtiyaç kredileri 36 aya kadar vade ile kullandırılabiliyor. Bu vade sınırı herhangi bir şartta aşılamıyor. Ancak müşteri 50.001 TL ve üzerinde ihtiyaç kredisi çekmek isterse azami vade süresi en fazla 24 ay oluyor. Bu durumda müşteriye özel herhangi bir uygulama yapılamıyor.
ZİRAAT BANKASI 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
Ziraat Bankası'ndan ihtiyaç kredisi kullanan müşterilere banka tarafından aylık yüzde 1,94 oranında kredi faizi uygulanıyor. 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisi kullananlar bankaya her ay 2.066 TL kredi taksiti ödüyorlar.
HALKBANK 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
Halkbank ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşterilere aylık yüzde 1,89 oranında kredi faizi uyguluyor. 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisi kullananlar bankaya her ay 2.047 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 73.694 TL oluyor.
VAKIFBANK 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
Vakıfbank'Tab ihtiyaç kredisi kullanan müşterilere aylık yüzde 1,91 oranında kredi faizi uygulanıyor. 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti 2.054 TL, toplam maliyeti 73.972 TL olarak hesaplanıyor.
QNB FİNANSBANK 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
QNB Finansbank'tan ihtiyça kredisi kullananlara banka aylık yüzde 1,79 oranında kredi faizi uyguluyor. 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti ise 2.008 TL olarak hesaplanıyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 72.308 TL oluyor.
AKBANK 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
Akbank'tan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenlere banka tarafından aylık yüzde 2 oranında kredi faizi uygulanıyor. 36 ay vadeli 50 Bin TL ihtiyaç kredisi kullananların aylık kredi taksitleri 2.089 TL olarak hesaplanıyor.
İŞ BANKASI 50 BİN TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI
İş Bankası'ndan ihtiyça kredisi kullananlara banka tarafından aylık yüzde 1,90 oranında kredi faizi uygulanırken aylık kredi taksiti 2.050 TL olarak hesaplanıyor.