Patronlardan asgari ücrete yüksek zam için yeni formül önerisi!

2025 asgari ücret zammı için pazarlıklar erken başlarken patronlar yüksek zam için yeni formül önerisi sundu. Zamlı asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan zam haberi için gelecek müjdeyi beklerken patronlar yüksek zam için yeni bir öneride bulundu. Hatırlanacağı üzere enflasyonda yaşanan tüm yükselişe rağmen Temmuz ayında asgari ücretli çalışanlara bu sene enflasyon zammı verilmemiş ve eskiden olduğu gibi asgari ücrette tek zam sistemine dönüş yapılmıştı.

ASGARİ ÜCRET 2025 ZAMMI İÇİN YENİ FORMÜL!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapmış olduğu açıklamasında "Gelir vergisi basamaklarının daraldığını ve 3-4 ayda bir üst basamağın oranını uygulamak durumunda kaldıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Orta gelirli bir çalışanın yılın ortasında en yüksek gelir vergisi olan yüzde 40’lık vergi dilimine girmesi adil de değil, mantıklı da değil. Benzer bir durum SGK prime esas tavan ücretinde yaşanıyor, tavan ücret geçmişte asgari ücretin 5 katı olarak uygulanırken bu gün 7,5 kat olarak uygulanıyor. Çalışanlarımızın alacakları net ücretleri artırabilmemiz için gelir vergisi basamakları ve oranları ile prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Mevcut istihdamı korunması ve yeni iş alanlarının açılabilmesi için istihdam teşviklerini de çok önemli görüyoruz” diyerek yeni sisteme geçiş yapılmasını istedi.

Yeni düzenlemenin kabul edilmesi durumunda asgari ücretli çalışanların eline geçen net gelir yükselecek. Gelir vergisi basamakları ve oranları ile prime esas ücret tavanı yeniden düzenlenecek. Bu sayede asgari ücretli çalışanlardan kesilen vergi düşecek ve asgari ücretliye ödenen maaş otomatik olarak yükselmiş olacak. Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrilirken Bakan Vedat Işıkhan'ın çağrıya vereceği yanıt takip edilecek.

Finans Haberleri