Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarında sabitleme kararı!

Fiyat sabitleme akımına şehirler arası otobüs firmaları da katıldı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan açıklama yaparak bilet fiyatlarının sabit kalacağını duyurdu.

Türkiye’de enflasyon ile mücadele kapsamında sektörlere yapılan fiyat sabitleme çağrıları sonuç vermeye devam ediyor. Zincir marketler ile başlayan süreç şimdi şehirler arası otobüslerle devam ediyor. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan bir açıklama yaparak şehirler arası otobüslerde bilet fiyat artışı olmayacağını belirtti.

OTOBÜS BİLET FİYATLARI SABİTLENDİ!

Şehirler arası otobüslerde bilet fiyatlarının 2023 yılında sabit kalacağını belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, “Pandemi nedeniyle 2020 yılında yüzde 50 kapasite ile hizmet vermek zorunda kaldık. Vakalar azalınca yeniden yüzde 100 kapasite ile hizmet vermeye başladık. Pandemiden önce Türkiye genelinde günlük 2 bin otobüs sefer sayımız vardı. Daha sonra bu rakam düştü ve ardından yeniden yükselmeye başladı. 2023 yılı ise biraz daha durgun başladı.” dedi.

Otobüse olan talebin artmasını beklediklerini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, “Ara tatili, yaz tatili gibi etkenlerle sefer sayılarının artmasını bekliyoruz. Sefer sayılarımızın azaldığı dönemlerde dahi firmalarımız iyi para kazandılar. Batıdaki firmalar doğudaki firmalara göre biraz daha fazla kazanç sağladılar. Biz yaz aylarından beri şehirler arası otobüslerde bilet fiyat artışı yapmadık. Uzun zamandır zaten fiyatlarımızı sabit tutuyoruz. 2023 yılı için de sektör olarak yeni bir fiyat tarifesi beklentimiz yok. Bilet fiyatları aynı kalmaya devam edecek. Mazot fiyatları da iyi seviyede bulunuyor ve kazanç sağlanabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Talepleri olduğunu da belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, “Sektör olarak bazı taleplerimiz var. Günün belli saatlerinde İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş hakkı istiyoruz. Ayrıca mazotta bir ÖTV indirimi yapılırsa iyi olur.” şeklinde konuştu.

Finans Haberleri