SGK imzaladı, emeklilere bankalar ödeme yapacak! Yeni yıl girmeden paralar hesaplarda olacak!

Emeklilere maaş promosyonu kampanyaları kapsamında bankalar nakit ödemeler yapmaya devam ediyorlar. Yılbaşından önce promosyon ödemelerini almak isteyen emekliler en yüksek ödemeleri yapan bankaları sorguluyorlar.

Emekliler için ek gelir kaynağı olan emekli maaş promosyonu kampanyaları ile alakalı olarak sorgulamalar yapılmaya devam ediliyor. Emekli maaş promosyonu kampanyalarını devam ettiren bankalar emeklilere cazip tekliflerde bulunuyorlar. Emekliler ise hangi banka ile çalışmalarının kendilerine daha faydalı olacağı konusunda kararsız kalabiliyorlar. 

EMEKLİLER İÇİN SGK HAREKETE GEÇMİŞTİ!

Emeklilerin daha yüksek maaş promosyonu alabilmeleri için SGK bir süre önce harekete geçmişti. Bu kapsamda 19 banka ile SGK arasında yeni bir protokol yapılmış ve bu protokol devreye sokulmuştu. Bankalar ile anlaşan SGK emeklilere daha yüksek tutarlı maaş promosyonu ödemelerinin yapılmasını sağlamıştı. Ancak bankalar yeni koşullara karşı yeni pozisyonlar aldılar. 

İKİ ŞART VAR!

Emeklilerin bankalardan emekli maaş promosyonu alabilmeleri için sadece iki şart uygulanıyor. Buna göre promosyon alınacak bankaya emekli maaşının taşınması gerekiyor. Ardından ise banka ile müşteri arasında bir sözleşme yapılıyor. Bu sözleşmede müşteri bankaya üç yıl boyunca emekli maaşını bir başka bankaya taşımayacağına dair söz veriyor. Bu sadece bir sözden ibaret oluyor. Müşteri istediği zaman herhangi bir ceza ödemeden bu sözleşmeden vazgeçebiliyor. 

KAMU BANKALARI NE KADAR EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU ÖDEMESİ YAPIYORLAR?

kamu bankalarının emekli maaş promosyonu ödeme detayları merak ediliyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından emeklilere maaş miktarlarına göre promosyon ödemesi yapılıyor. Buna göre emekliler kamu bankalarından 3 Bin TL ile 5 Bin TL arasında değişen tutarlarda maaş promosyonu alabiliyorlar. Düşük maaşı olanlara düşük maaş promosyonu ödemesi yapılıyor.

ÖZEL BANKALARIN EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU ÖDEMELERİ NE KADAR?

Özel bankaların bazıları emeklilere farklı maaş promosyonu ödemesi yapabiliyorlar. Bu kapsamda Garanti BBVA 6.000 TL'ye kadar ödeme yaparken Yapı Kredi Bankası, Akbank ve TEB 7.000 TL'ye kadar maaş promosyonu veriyor. Şu anda en yüksek ödemeleri ise emeklilere İş Bankası ve ING Bank yapıyor. Bu bankalar emeklilere maaş promosyonu olarak 7.500 TL'ye kadar nakit veriyorlar. 

YILBAŞINDAN ÖNCE ÖDENİYOR!

Yılbaşından önce emeklilere maaş promosyonu ödemeleri yapılacak. Ancak bunun için işlemleri başlatmak gerekiyor. Maaş geçişlerini yapan emekliler yılbaşından önce nakit ödemelerini banka hesaplarında görebilecekler. 1 Ocak tarihini bekleyecek olanlar ise yeni kampanyalar ile karşılaşacaklar. Bu kampanyalarda ödemelerin artmasının veya düşmesinin garantisi bulunmuyor.

Finans Haberleri