Sigara fiyatlarına büyük zam! 5 TL birden geldi

Bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte sigara fiyatlarına 5 TL birden zam uygulandığı öğrenildi.

Bu sene en çok zam alanlar arasında yer alan sigara ve alkol fiyatları için yeni açıklamalar gelmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda gelen 5 TL'lik zammın ardından bugün bir yeni sigara grubuna daha yeniden 5 TL'lik zam uygulandığı öğrenildi. Konuya ilişkin açıklamalar yapan Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yaptığı açıklamalarda önümüzdeki dönemde kısa süre içerisinde yeni zamların görülebileceğinden de bahsetti.

SİGARAYA DEV ZAM YOLDA!

TELE1'e açıklamalarda bulunan Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş yaptığı açıklamalarda 4 Temmuz itibariyle KT&G sigara grubuna 5 TL zam geldiği öğrenildi. Bununla birlikte önümüzdeki günlerde diğer sigara gruplarına da zam beklendiği, “Esse grubuna 5 liralık zam geldi. Yarından itibaren geçerli olacak. Diğer sigara gruplarına da birkaç gün içinde zam bekliyoruz” şeklinde yapılan açıklama ile duyurulmuş oldu.

ALKOLE DE ZAM GELECEK!

Sigaranın yanı sıra alkol fiyatlarına da zam beklendiği öğrenilirken, “Maliyet zammı, firma zammı, kur zammı hepsi yapılacak bunların. Alkollü ürünlerde yüksek oranda zam geçişi olacak. Çünkü her 6 ayda bir hem alkollü içeceklere hem de tütün ürünlerine ÖTV zammı yapılıyor.” ifadeleri ile de sigara ve alkol için yakın zamanda büyük zamların gelmesinin beklendiğinden bahsetti.

Finans Haberleri