Sigara fiyatlarına rekor zam iddiası! 26 Ağustos sigaraya ÖTV zammı var mı, zam gelecek mi, zamlı sigara fiyatları kaç TL oldu?

Son dönemde peş peşe gelen zamlarla fiyatı en çok artanlardan biri de sigara olmuştu. Sigara tiryakileri tarafından yakından takip edilen zam haberi için yeni gelişme yaşandı. Sigaraya ÖTV zammı gelecek mi, var mı?

Sigara tiryakilerini yakından ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tütün tiryakileri tarafından yakından takip edilen sigara fiyatları için 9 TL zam iddiası gündemi salladı. Yüzde 10 civarında yaşanan ÖTV artışının ardından 1 paket sigaradan alınan vergi tutarı 1 lira 69 kuruşlu artış gösterdi. 

ÖTV zammı an itibari ile sigara fiyatlarına yansımazken sigaraya ortalama olarak 2 ila 4 TL arasında bir fiyat zammı gelmesi bekleniyordu. Bugün yapılan açıklama ile ise sigara fiyatlarına 9 TL zam geleceği iddiası sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. 

SİGARA FİYATLARINA 9 TL ZAM GELECEK İDDİASI! SİGARAYA ZAM VAR MI?

 Habertürk tarafından yapılan habere göre sigaraya gelecek olan zam oranı belirlendi. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran sigaraya 9 lira zam iddialarına karşı açıklama yapan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar sigara fiyatlarına zam geleceği iddialarını doğruladı. Dündar yapmış olduğu açıklamasında "Sigaraya geçtiğimiz günlerde 2 lira zam yapıldı. Aslında 4 lira zam yapılacaktı ama firmalar 2 lirasını sübvanse etti. Sübvanse edilen 2 liranın zam olarak yansımasını bekliyoruz" diyerek zam tutarının 9 TL değil 2 TL olduğunu dile getirdi.  

ZAMLI SİGARA FİYATLARI NE KADAR, EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARANIN FİYATI KAÇ TL OLDU?

Son sigara zammı sonrası en düşük ucuz sigara fiyatı 27,5 olurken, en yüksek sigara fiyatı ise 30 TL olmuştu. Yeni zammın da fiyatlara yansımasının ardından en ucuz sigara fiyatı 29,5 TL ve en pahalı sigara fiyatı ise 32 liraya yükselmiş olacak. 

Finans Haberleri