Sigaraya yılın ilk zammı geldi! En ucuz sigara kaç TL oldu?

Sigaraya gelen ÖTV zammını firmalar fiyatlara eklemeye başladılar. Sigaraya ilk zammı açıklayan firma Philip Morris oldu. Sigara fiyatları ne kadar arttı?

Türkiye’de yeni yılla beraber zamlar yağmur gibi yağmaya devam ediyor. Son olarak beklenmekte olan sigara zammı açıklandı. Sigarada yapılan ÖTV artışı ve artan maliyetleri firmalar fiyatlara yansıtmaya başladılar. Bazı sigaralarda 4 TL’yi bulan bu zam ile beraber sigara tiryakilerinin maliyetleri de bir miktar yükselmiş oldu.

PHİLİP MORRİS SİGARA ZAMMINI AÇIKLADI!

Philip Morris hem Türkiye’de hem de dünyada en büyük sigara üreticilerinin başında geliyor. Firma tarafından ÖTV zammı fiyatlara yansıtıldı. Ayrıca firma maliyet artışlarının bir kısmını da zamma dönüştürdü. Yeni fiyat listesini açıklayan şirketin en ucuz sigarasının fiyatı 33 TL’ye, en pahalı sigaranın fiyatı ise 38 TL’ye yükseldi. Bu fiyatlarla beraber sigara tiryakilerinin maddi olarak bir miktar daha zorlanabilecekleri tahmin ediliyor.

DİĞER FİRMALAR DA ZAM AÇIKLAYACAK!

Sigara fiyatlarına dair açıklanan ilk zammın devamının gelmesi bekleniyor. Bugün diğer firmaların da zam kararı almaları ve yeni fiyat listelerini açıklamaları bekleniyor. Sigara zammı ile beraber bazı tüketiciler sağlığa zararlı olan bu ürünü bırakmayı tercih edebilecekler. Ancak yasla olmayan sigara ürünlerine yönelme de meydana gelebilecek. Özellikle sigaradan tütün kullanımına geçiş de maliyet düşürme yolu olarak çoğu vatandaş tarafından uygulanabiliyor.

Sigaraya yapılan ÖTV artışının da detayları belli oldu. Sigaradan alınan asgari maktu vergi 0,7916 TL’den 0,9680 TL’ye yükseltildi. Bu şekilde 1 paket sigaranın asgari maktu vergisi 19,36 TL oldu. Toplam vergi ise 20,32 TL’ye yükseldi. Satış fiyatının yüzde 63’ünün asgari maktu tutarını aşamaması kuralından dolayı en ucuz sigara fiyatı 30,73 TL’nin altına düşemeyecek. KDV ve artan maliyetler de hesaba katılınca bu miktar 32-32 TL’ye bulacak.

Finans Haberleri