Sosyal yardımlarda yıl sonu sürprizi! Devlet bu kişilere 1.200 TL ödüyor!

2022 yılı bitmeden Aile Bakanlığı’ndan alınabilecek sosyal yardımlar merak ediliyor. Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara önemli sosyal yardım ödemeleri yapmaya devam ediyor.

Türkiye’de sosyal yardım politikaları her geçen gün geliştirilirken bu imkanlardan yararlanan vatandaşların sayısında da her geçen gün artışlar kaydediliyor. Vatandaşlar Aile Bakanlığı’nın ilgili birimlerine başvuru yapmaları halinde eğer belirlenen koşulları karşılayabiliyorlarsa sosyal yardım almaya hak kazanıyorlar. Bu şekilde aylık veya tek seferlik sosyal yardım ödemeleri alınabiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU!

Sosyal yardımlar ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık açıklamalarda bulunuyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal yardımlar için Aile Bakanlığı’nın 15 Milyar TL’lik bütçesini 40 Milyar TL’ye çıkardıklarını açıklamıştı. Bakanlık bütçesi artınca Aile Bakanlığı da çok daha fazla vatandaşa sosyal yardım ödemesi yapmaya başladı. Bu imkandan yararlanmak isteyenler ise yoğun bir şekilde başvuru işlemi yapıyorlar.

AİLELERE NAKİT DESTEĞİ!

Hane içi kişi başı aylık ortalama gelirleri 1.833 TL’den az olan tüm ailelere sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardımda ödeme miktarının belirlenmesi için ailedeki çocuk sayısına bakılıyor. Bu kapsamda ailelere devlet tarafından 850 TL ile 1.250 TL arasında aylık sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardım programı Haziran 2023’e kadar devam edecek. Son ödeme yapıldıktan sonra ise eğer uzatılma kararı alınmazsa bu sosyal yardım programının uygulanmasına son verilecek.

ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLARA DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan öksüz ve yetim çocuklar için de bir sosyal yardım programı uyguluyor. Bu kapsama giren çocukları destekleyen Aile Bakanlığı aylık 600 TL’lik nakit desteği sağlıyor. Ancak bu ödemeler aylık olarak yapılmıyor. Her ay için 600 TL şeklinde hesaplanıp 2 ayda bir ödeme yapılıyor. Bu sosyal yardım ile öksüz ve yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamaları amaçlanıyor.

ENGELLİ YAKINLARINA DEVLET YARDIMI!

Aile Bakanlığı için engelli vatandaşların da büyük bir önemi bulunuyor. Özellikle engelli çocuklar için özel bir sosyal yardım programı uygulanıyor. Ailelerin 18 yaş altı engelli çocuklarına hakkı ile bakabilmeleri için sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Sosyal güvencesi olmayan ve hane içi kişi başı ortalama aylık geliri 1.833 TL’den az olan ailelerin engelli çocukları için sosyal yardım ödemesi veriliyor. Engelli yakınlarına verilen bu sosyal yardımın 1.226 TL olduğu bildirildi. Ödemelerin ise aylık yapıldığı belirtildi.

Finans Haberleri