Tam tamına yüzde 128 zam geldi! Artık 560 TL ödeyeceğiz

Vatandaşları isyan ettiren zam yağmuru tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre bu sabahtan itibaren o ürünün fiyatına yüzde 128 oranında zam geldi. Yeni fiyatı 560 TL oldu.

Yaz mevsiminden sonbahara geçmemizle birlikte hava sıcaklığındaki ani düşüş mevsimsel hastalıkların da ortaya çıkmasına neden oldu. Aktarılan son habere göre bugünden itibaren geçerli olmak üzere grip aşısı fiyatlarına yüzde 128 oranında zam geldi. Zamlı fiyatların bugünden itibaren uygulanacağı öğrenildi.

Sonbaharın gelmesi ile birlikte pek çok kişiye kötü haber bu sabah verildi. Aktarılan haberin son detaylarına göre grip aşısı fiyatlarına geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 128 oranında zam geldi. Zamlı fiyatlar hemen uygulamaya geçti.

FİYATI 560 TL’YE FIRLADI

Öte yandan gelen bilgiye göre geçtiğimiz yıl eczanelerden ortalama olarak 245 TL’den temin edilen grip aşısı bu yıl 560 TL’ye çıktı. Gelen yüzde 128’lik zam vatandaşların canını sıktı. Grip aşısı sayesinde pek çok kişi kış mevsimini hasta olmadan atlayabiliyor.

Her yaş grubunu tehdit eden grip aşısını olmak için kişinin hasta olmamış olması gerekiyor. Bu şekilde aşı ile yeni virüs vücuda enjekte edilerek, vücudun virüsü tanıması ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi amaçlanıyor.

GRİP AŞISI KİMLERE ÜCRETSİZ?

Grip aşısı bazı kişilere ücretsiz olarak temin ediliyor. Konuya ilişkin SGK yaptığı açıklamasında 65 yaş üzerinde olanlar, huzurevleri ya da yaşlı bakım evlerinde kalanlar grip aşısından ücretsiz olarak yararlanabilecek. Öte yandan belirli kronik rahatsızlığı olanların yanı sıra anne adayları ve çocuklar da hekimlerin reçete etmesi halinde grip aşılarını eczanelerden ücretsiz olarak temin edebilecek.

Özellikle okulların açılması, grip virüsünün toplum içerisinde daha hızlı yayılmasına neden oluyor. Bu sebeple aşı olacak kişilerin, virüse yakalanmadan önce aşı olması öneriliyor.

NOT: Haberimiz teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.

Finans Haberleri