TCDD son dakika zam haberini duyurdu! Tam yüzde 30 zam geldi

Temmuz ayı itibariyle bir zam haberi de TCDD tarafından yapıldı. Yapılan açıklamalara göre Yüksek Hızlı Tren biletlerine yüzde 30 zam uygulandığı öğrenildi.

Bayram tatilinin sona ermesinin ardından binlerce vatandaşı ilgilendiren yeni bir zam kararı açıklandı. Yapılan açıklamalara göre TCDD tarafından yüksek hızlı tren biletlerine yüzde 30 zam uygulandığı ifade edildi. Zamlı biletlerden kimlerin faydalanabileceği gibi pek çok detayın merak edilmesinin ardından güncel fiyatlar hakkında da tüm detaylar öğrenilmiş oldu. İl il bulunan hızlı trenler için biletlerin ne kadar olduğu yönünde bilgilendirmeler yapılarak zamlı fiyatların gece yarısından itibaren geçerli olacağı öğrenildi.

YÜZDE 30 ZAM YAPILDI!

TCDD taşımacılık tarafından yapılan son dakika duyurusu ile birlikte Yüksek Hızlı Tren biletlerine yüzde 30 zam uygulandığı ifade edildi. Daha önceki dönemlere de bakıldığı zaman 2022 yılında biletlere Ocak ayında yüzde 20 zam, Mart ayında yüzde 10 zam, Nisan ayında yüzde 15 zam, Haziran ayında yüzde 28 zam, Eylül ayında ise yüzde 10 zam uygulanmıştı.

2023 senesine geldiğimiz anda Ocak ayı itibariyle de yüzde 17 zam uygulanarak 2018 yılından bu yana toplamda yüzde 300 zam uygulandığı öğrenildi.

BİLET FİYATLARI GÜNCELLENDİ!

Yapılan açıklamalara göre TCDD tarafından yapılan açıklamalara göre yüksek hızlı tren biletlerine uygulanan yüzde 30 zammın ardından güncel bilet fiyatları şu şekilde verildi;

Ankara-İstanbul YHT bilet fiyatı = 248 TL'den 323 TL'ye

Ankara-Konya = 146 TL'ye,

Ankara-Sivas = 312 TL'ye ve

Ankara-Eskişehir = 136 TL'ye yükseldiği öğrenilmiş oldu.

Finans Haberleri