TCMB faizi artırdı, KKM’nin sonu geldi: Hepsi mevduat faizine yaradı! İşte Eylül 2023 mevduat güncel faiz oranları

TCMB’nin faiz artırımı kararı sonrasında bankaların mevduat hesap için vermiş olduğu faiz oranlarında artış yaşanmaya başladı. Bankalar güncel mevduat faizlerini duyurdu. İşte Eylül 2023 mevduat güncel faiz oranları…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni para sıkılaştırma politikaları kapsamında ilk olarak faiz artırımı başlamış ve son ay itibariyle politika faizi yüzde 25’e kadar yükselmişti. Bu yükselişin ardından piyasa faizlerinde de bir atış görüldü. Özellikle de mevduat hesap faiz oranlarında bir artış gözlemlenirken; bu artışı TCMB’nin sınırlama getirdiği Kur Korumalı Mevduat Hesapları yani KKM’ler de etkiledi. KKM’leri eritmek isteyen bankalar, mevduat hesaplarında artışa gitmek için faizleri yükseltti.

TCMB’nin faiz artırımı kararı sonrasında bankaların piyasa faiz oranlarında da belirgin bir yükseliş görüldü. Bankalarda kredi faiz oranları artarken, bir artış da mevduat hesaplarına geldi. Bugün itibariyle güncel mevduat faiz oranları banka banka ortaya çıktı. Peki hangi banka yüzde kaç mevduat faizi veriyor? İşte Eylül 2023 mevduat güncel faiz oranları…

PİYASA TEMSİLCİLERİ MEVDUAT FAİZLERİNDE ARTIŞ BEKLİYORDU

TCMB’nin politika faizini yüzde 25’e çıkarmasının ardından piyasa faizlerine ilişkin ilk öngörü Ziraat Bankası (E) Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank (E) Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu’dan gelmişti. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Prof. Dr. Babuşçu, faiz artışını sürpriz olarak değerlendirmiş ve bu karar sonrasında ise mevduat ve kredi faizlerinde bir yükselme olacağını öngörmüştü. Prof. Dr. Babuşçu’nun paylaşmış olduğu gönderide ise, “Sürpriz bir karar... Mevduat faizi Yüzde 35-45 arası. Kredi faizi Yüzde 40-50 arası olabilir” ifadeleri yer almıştı. Piyasalar da benzer bir şekilde hareketlendi.

BANKALARIN GÜNCEL MEVDUAT FAİZ ORANLARI BELLİ OLDU

Eylül ayının gelmesiyle birlikte bankaların güncel mevduat oranları belli oldu. Bugün itibariyle 50 bin TL yatırımda en düşük mevduat faiz oranı yüzde 31’i bulurken; en yüksek mevduat faiz oranı ise yüzde 40’a kadar ulaştı. İşte Eylül 2023 mevduat güncel faiz oranları:

  • Akbank: Yüzde 36
  • Alternatif Bank: Yüzde 35
  • Burgan Bank: Yüzde 32
  • Denizbank: Yüzde34
  • Fibabanka: Yüzde 31
  • Garanti BBVA: Yüzde 35
  • ING Bank: Yüzde 32
  • N Kolay: Yüzde 33
  • Odea Bank: Yüzde 40

Finans Haberleri