TOGG için çok konuşulacak fiyat iddiası! Bu fiyat otomobil piyasasını sallar!

Yerli otomobil TOGG’un satışa çıkacağı gün oldukça yaklaştı. Mart ayında satışa çıkarılacak olan TOGG için çok önemli bir fiyat iddiası gündeme geldi.

Türkiye’nin yerli otomobili olan TOGG’un satışa çıkmasına dair geri sayım başladı. TOGG’un planlamasına göre ön satışlar Şubat ayında başlayacak ve talepler alınacak. Mart ayında ise TOGG artık yollara çıkacak ve satışa açılacak. 2023 yılında toplam 20.000 TOGG üretilip satılacak. TOGG için en çok merak edilen ise bu otomobilin kaç TL piyasaya çıkacağı oluyor.

TOGG KAÇ TL OLACAK İDDİASI!

TOGG elektrikli SUV segmentinde yer alan bir otomobil olarak büyük bir ilgi görmesi bekleniyor. Ancak öncelikle bu otomobilin fiyatının belli olması gerekiyor. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş fiyat ile alakalı olarak daha önceden yaptığı açıklamada, “TOGG’un fiyatını aylar öncesinden belirleme imkanımız yok. Piyasaya çıkacağı zaman bir maliyet hesaplaması yapılır ve rekabetçi bir fiyatla araçlarımız satışa sunulur. Kesinlikle kendi segmenti ile rekabet edebileceği bir fiyatla TOGG’u satışa çıkaracağız.” demişti.

TOGG ile aynı segmentte yer alan otomobillerin fiyatları şimdiden 1 Milyon TL’nin üzerine çıktı. TOGG’un da buna yakın bir fiyatla satışa sunulması bekleniyordu. Ancak ÖTV ile alakalı olarak yapılan düzenleme hesapları değiştirdi. Geçtiğimiz aylarda elektrikli otomobilleri kapsayan bir ÖTV güncellemesine gidildi. TOGG sınıfına giren araçların ÖTV maliyeti oldukça düştü.

ÖTV etkisi düşünüldüğünde TOGG için çok çarpıcı fiyat iddiasında bulunuldu. Bu iddiaya göre TOGG bugünün piyasa koşullarında 700 Bin TL fiyatla satışa çıkarılacak. TOGG kalitesindeki bir otomobilin 700 Bin TL’ye satışa çıkarılması otomobil piyasasında da dengeleri değiştirebilecek. Hem SUV hem elektrikli bir otomobilin bu fiyatla satışa sunulması sudan ucuz yorumlarını beraberinde getirdi. 700 bin TL’lik fiyat henüz bir iddia olarak kalırken resmi açıklamanın yapılmasının beklenmesi gerekiyor.

Finans Haberleri