Trafiğe çıkan her vatandaşı ilgilendiriyor! Hemen başvurun para iadeniz yapılacak

Araç muayenesi esnasında vatandaşlardan alınan ilave ödeme hakkında bugün son dakika duyurusu yapıldı.

Her araç sahibi için trafikte zorunlu olarak tutulan ve belirli dönemlerde yapılması gereken araç muayenesi hakkında önemli bir detay paylaşıldı. Araçtan araca değişiklik gösteren periyodlarda yapılan bu muayene esnasında ödenen bazı tutarların bulunduğu ifade edildi. Bu tutarlar arasında kredi kartı ile yapılan ödemelerde ilave ödeme alındığı öğrenildi. Fakat Ekonomist Cahit Saraçoğlu tarafından vatandaşlara yapılan bilgilendirmesi sonucunda bu ilave ödemelerin yasal olmadığı öğrenildi.

BAŞVURU YAPAN KİŞİLERE PARA İADESİ YAPILACAK!

Konu ile ilgili Ekonomist Cahit Saraçoğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşımda muayene ücretleri için kredi kartı ile ödemelerde ilave ücretin alındığı fakat bunun yasal olmadığı belirtildi. Hukuksuz olarak adlandırılan ilave ücret hakkında konuşan Saraçoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Uyanık olun. TÜVTÜRK'ün kredi kartı ödemesinde aldığı ilave ücret hukuksuz... 2022 Ağustos ayında TÜVTÜRK üzerinden araç muayenemi kredi kartıyla ödememe ilave olarak 12.41 lira ödeme farkı tahsilini tüketici hakem heyetine itiraz etmiştim. Tüketici Hakem Heyeti (THH) ayıplı hizmet olarak nitelendirildi” şeklindeki açıklamalar ile kişilerin istedikleri takdirde para iadesini alabileceği öğrenildi.

Yapılan bu açıklamaların ardından para iadesine ek olarak alınan 12,41 TL gibi bir farkın yanı sıra araç muayene ücretlerinin de ne kadar olduğu en çok merak edilenler arasında yer aldı.

2023 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ

Seneden seneye değişiklik gösterebilen araç muayene ücretlerinin 2023 senesi için ne kadar olduğu öğrenildi. Yapılan açıklamalara göre güncel araç muayene ücretleri şu şekildeydi;

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler = 1.528,10 TL

Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork = 1.130,44 TL

Traktör (römorklu ve römorksuz), motosiklet, motorlu bisiklet = 575,84 TL

Bu ücretlerin dönemden döneme değişebileceğine dikkat çekildi.

Finans Haberleri