TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanması beklenen enflasyon rakamlarının ne zaman yayımlanacağı oldukça merak edildi.

Her ay olduğu gibi Ağustos ayı için de açıklanması beklenen TÜİK enflasyon rakamlarının ne zaman, saat kaçta yayımlanacağı merak konusu olmuştu. Tüketici Fiyat Endeksinin hangi seviyelerde olduğu gündeme gelirken, hem bir ay önceki rakamlar araştırılmaya başlanırken hem de Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanma tarihi en çok merak edilenler arasına girdi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalar arasında Temmuz ayı aylık ve yıllık bazda enflasyon rakamları yeniden hatırlatılırken, hem de bu senenin sekizinci enflasyonun ne zaman açıklanacağı duyurulmuş oldu.

2023 AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 4 Eylül 2023 Pazartesi yani yarın Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı öğrenildi. Resmi internet adresinden yapılan duyurulacak olan rakamların tam olarak saat 10:00'da yayımlanacağı ifade edildi.

Bir önceki ayda yani Temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi'nin ise Temmuz ayında aylık bazda yüzde 9,49 oranda artış gösterdiği, yıllık bazda ise tüketici fiyatlarında yüzde 47,83 oranında kaydedildiği öğrenildi.

Finans Haberleri