TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Uzun süredir merakla beklenen TÜİK enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı hakkında açıklama geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından heyecan içinde açıklanması beklenen enflasyon rakamları hakkında bilgi geldi. Yapılan açıklamalarda enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin detaylı bir şekilde açıklama yapılarak 6 aylık enflasyon rakamlarının belirleneceği son ayda enflasyonun ne zaman duyurulacağı öğrenilmiş oldu.

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisi tarafından zam oranlarının netleşmesinin beklenmesi nedeni ile heyecan içerisinde beklenen enflasyon rakamları hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre Haziran ayı enflasyonunun ne zaman açıklanacağının öğrenildiği ifade edildi.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Piyasalar tarafından büyük bir önem arz eden ve heyecan içerisinde beklenen enflasyon rakamları hakkında bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda 6 ayın enflasyonunu belirleyecek olan Haziran ayı enflasyon rakamlarının ''5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarımız netleşmiş olacaktır.'' şeklinde yapılan açıklama ile birlikte Haziran ayında netleşeceği öğrenilmiş oldu.

HAZİRAN AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

Geçtiğimiz Mayıs ayı için açıklanan rakamlara göre yüzde 2,49 olan enflasyon hakkında Merkez Bankası tarafından Haziran ayı Piyasa Katılımcılar Anketi yayımlandı. Yayımlanan bu ankette haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıkarken cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi ise yüzde 38,55 oldu. Bununla birlikte TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktığı ifade edildi.

Finans Haberleri