Uzman isim altında net aralığı duyurdu! İşte gram altının yükseleceği rakam

Altında yaşanan ani yükselişin ardından altın piyasasının nasıl etkileneceğini merak edenler için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı net rakamları duyurdu.

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçim sürecinin ardından altında yaşanan ani yükseliş ile birlikte gram altın 1600 TL'nin de üzerine çıkarak son olarak bu seviyelerde sabit kalmıştı. Fakat bayram dönüşünde yeni haftaya da başlanması ile birlikte piyasalarda nasıl bir hareketliliğin olacağı da merak edilenler arasında yer aldı. Güncel rakamları merak eden vatandaşlar için açıklamalar peş peşe yapılırken, altının düşeceği ve yükseleceği tarih hakkında Şirin Sarı konuştu.

UZMAN İSİM ALTINDA YIL SONU NET ARALIĞINI VERDİ!

Son dönemde piyasalar hakkında yaptığı açıklamalar ile özellikle de yatırım yapan vatandaşların en sık takip ettiği isimlerden biri haline gelen Şirin Sarı, 1600 TL seviyelerine ulaşan altının gidişatı hakkında şu şekilde konuştu;

"Gram altın yeni rekorlar kırarken, global tarafta dolar endeksinin güçlü duruşu ile ons altında kararsız bir seyir izliyoruz. Teknik olarak; gram altında 1550 - 1650 TL bandının içinde kaldıkça yatay hareketi takip edeceğiz. 1550 TL altında alım fırsatı doğabilir. 1650 TL üzerine ise çıkmak için zorlanabilir. Ons altında ise satış baskısının devam ettiğini unutmayalım. Tüm bunlar gram altında suların bir süre daha dalgalı olmasına yol açabilir."

Bu açıklamaları ile gram altının 1550 TL'ye kadar sarkabilme ihtimali üzerinde durulabilirken bir diğer yandan da yıl sonuna kadar 1800 TL'ye de ulaşmasının beklendiği öğrenildi.

Bununla birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk tarafından da altının kişilere olan getirilerinden bahsedildi. Bu getirilerin senenin başından bu yana değerlendirdiğinde elde edilen sonuçlara ilişkin "Yılın ilk yarısında yatırımcısına en çok altın kazandırdı. Yılın ilk yarısında şampiyon altın oldu gram altın 1106 TL seviyesinden yıla başlamıştı. Bugün 1603 TL seviyesini gördü gramın da yatırımcısına 494 TL kazandırdı. Yılbaşı’nda 10.000 TL karşılığında gram altına alan bugün parasına 14.619 TL yaptı. Buda yüzde 46 altılık bir değer artışı." şeklinde açıklamalarda bulunarak altında son durum açıklanmış oldu.

Gram altının şu an güncel olarak 1614 TL seviyelerine ulaştığı bilinirken önümüzdeki süreçte yaşanabilecek olan fiyat değişikliği merak konusu oldu.

Finans Haberleri