Vedat Bilgin'den geçici işçilere güzel haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir açıklama yaparak geçici işçiler ile alakalı olarak düzenlemenin TBMM’ye sevk edileceğini duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yönetiminde Türkiye’nin kronikleşen sorunlarına dair çözümler sırayla çözüme kavuşturulmaya devam ediliyor. 3600 ek gösterge ve EYT gibi çok önemli iki sorunu çözen Çalışma Bakanlığı şimdi de geçici işçiler sorununa el attı. Aylardır Çalışma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı geçici işçilerin kadroya geçirilmesine dair yasal düzenlemenin hazırlığının tamamlandığı açıklandı.

GEÇİCİ İŞÇİLER KADROYA ALINACAK

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Daha önce açıklama yapmış ve geçici işçilerin durumu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bir çalışma başlattığımızı söylemiştim. Bu konuda hazırlıklarımızı biz bakanlık olarak yaptık. Yarın bu düzenlemeyi TBMM’ye sevk edeceğiz. Orada bu düzenleme kanun teklifine dönüştürülerek TBMM Başkanlığına sunulacak ve ardından da yasalaşacak. Biz geçici işçiler dosyasını da kapatıyoruz. Bundan sonra irade TBMM’nin olacak ve orada da çözüme kavuşacak.” dedi.

Zorunlu emeklilik ile alakalı olarak de bilgi veren Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “EYT ile alakalı olarak yapılan yasal düzenlemede taşerondan kadroya geçenlerin koşulları tamamladıklarında zorunlu olarak emekliye ayrılmalarına dair uygulamayı sonlandırmıştık. 4B’lilerin de böyle bir talepleri var. Eğer yetiştirilebilirse bu yapacağımız düzenlemeye onu da ekleyeceğiz. Zorunlu emeklilik şartını hepsinde kaldırmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

4B’liler ile alakalı olarak açıklamalarını sürdüren Bakan Vedat Bilgin, “Sayı konusunda net bir rakam şimdi vermeyeyim ama az diyebiliriz. En azından geçici işçiler değil. Ancak biz sayıya bakarak iş yapmıyoruz. Vatandaşımızın sorunu varsa sayı az da olsa çok da olsa bizim için çözülmesi gerekiyor. Biz bu insanları neden zorunlu emekli ediyoruz. Bunu kaldıracağız. Tamamen eşit bir düzenleme için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Finans Haberleri