Veliler için kötü haber duyuruldu! Servis ücretlerine yüzde 40 zam kapıda

Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren karar açıklandı. Yeni eğitim - öğretim dönemi için okul servis ücretlerine zam kapıda!

Okulların açılmasına kısa bir zaman kala öğrenci ve veliler tarafından okula hazırlık çalışmaları başladı. Bu süreç içerisinde çocuklarının gidecekleri okullarda ihtiyaçlarını karşılamak için araştırmalara başlayan veliler servis ücretlerindeki son durumu da merak etmeye başladı. Özellikle de büyükşehirde yaşayan ve çocuklarını servis ile götürmek zorunda olan veliler güncel ekonomik durum içerisinde güncel servis ücretlerin ne kadar olacağı hakkında araştırmalara başladı.

VELİLERİ ÜZECEK HABER GELDİ!

Özellikle de geçtiğimiz okul döneminden bu yana akaryakıt fiyatlarına uygulanan zamlar sonucunda servis ücretlerine de zam uygulanacağı bilinmekteydi. Durum bu şekilde olunca da bu zamların boyutları da merak konusu olmaya başladı. Konu hakkında Bloomberg HT'nin haberine göre İstanbul ili için beklenen zam oranlarının hesaplamalarının yapıldığı öğrenildi. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar tarafından yapılan açıklamalara göre bu okul döneminde okul servis ücretlerine yüzde 30 ila 40 arasında bir zam uygulanacağının bilgisi verildi.

OKUL SERVİS ÜCRETLERİNE YÜZDE 40 ZAM KAPIDA!

Sinar tarafından yapılan açıklamalarda gelmesi beklenen zam hakkında geçtiğimiz seneden bu yana yüzde 60 oranında bir artışın görüldüğü bilgisi verildi. Bununla birlikte gelebilecek olan zamma ilişkin ise

“Bu araçlar dışarıdan bir yerden gelmiyor. İstanbul’daki araç filosu büyük oranda zaten İstanbul servisçi esnafına ait. Devlet okullarında büyük oranda bireysel taşımacı esnaflar sözleşme yapıyor. Özel okullar için de veliler şikayetçiyse, yetkililer şikayetçiyse burada bir düzenleme yapalım aracıları aradan çıkartalım. İstanbul servisçi esnafı zaten aynı kalitede bu hizmeti veriyor. Taşımacı şirketler aradan çıkartıldığında özel okul servis ücretleri de devlet okullarıyla aynı seviyeye gelecektir. Önümüzdeki dönem için belki ocak veya ocaktan önce bir düzeltme olacaktır diye düşünüyorum. Bu fark da enflasyona bağlı olduğu için bizim tahminlerimize göre yüzde 30-40 civarında bir artış talep edeceğiz” ifadeleri ile gelebilecek olan zam hakkında tahminlerde bulunuldu.

Tüm bunların yanı sıra başlayacak olan okul döneminin ardından gelecek Ocak ayında da okul servis ücretlerine yeniden zam uygulanma ihtimalinin de oldukça yüksek olduğunun altı çizildi.

Finans Haberleri