Yüzde 400 zam gelmişti! TBMM astronomik zam için devreye girdi

Gelen zamlar cepleri alev alev yakarken yüzde 400 zam TBMM tarafından mercek altına alındı. Dev zam için ilk adım atıldı.

Zam yağmuru vatandaşı mağdur etmeye devam ederken bazı ürün ve hizmetlerde yapılan zamlar şok etkisi yaratmıştı. Satılık ve kiralık ev fiyatlarına gelen zamlar enflasyonda da yükselişe neden olurken bir şok zam haberi de huzurevi ücretleri için verilmişti. Huzurevi fiyatları için yüzde 300 - 400 arasında zam geldiği ifade edilirken gelen zamlar meclis gündemine de taşındı.

HUZUREVİ FİYATLARI YÜZDE 400 ZAMLANDI!

Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tarafından meclise sunulan kanun teklifinde "Son dönemde emekli maaşları ile huzurevlerinde kalan emeklilerimiz, huzurevlerine gelen fahiş zamlar ve yüksek enflasyon karşısında büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Özellikle huzurevi oda fiyatlarına %300 ile %400 oranında zam yapılması, yaşlı bakım hizmetlerinin erişilebilirliğini ciddi şekilde tehlikeye atmış ve huzurevinde kalan yaşlılarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayamamalarına sebep olmuştur. Bu durum, yaşlı bireylerin hem ekonomik hem de psikolojik açıdan olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır." denilerek yüzde 400 oranında gelen zammın sonrasında bazı sorulara cevap verilmesi istendi.

Ali Öztunç vermiş olduğu soru önergesine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş'ın yanıt vermesini isterken huzurevi yetkilileri tarafından burada kalan yaşlı kişilere 3 ay içerisinde oda ücretini ödemeyen kişilere yaptırım tehdidi yapıldığı iddiasını da gündeme getirdi. Öztunç bakanlığın konu hakkındaki tedbirlerini de öğrenmek isterken soru önergesinin yanıtlanması istendi. Soru önergesine verilecek olan yanıt merak konusu oldu.

Finans Haberleri