Zamlı emekli memur maaşları ne zaman yatırılacak? Tarih açıklandı

Temmuz ayında yapılacak olan emekli memur maaş zamlarının vatandaşların hesaplarına ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu.

Emekli vatandaşların hesaplarına yatırılması beklenen zamlı maaşların Temmuz itibariyle belirleneceğinin bilinmesinin ardından rakamlar ve hesaplara ödemenin geçeceği tarih hakkında merak edilenlere yanıt geldi. Yapılan açıklamalar arasında 7 bin 500 TL olacağı bilinen memur emeklisi maaşlarının kişilerin hesaplarına ne zaman yatırılacağına dair bilgi geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre; Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel tarafından maaşları 7 bin 500 TL'ye yükseltilen emekli yurttaşların ise eski maaşları üzerinden zam alıp almayacağı konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

REFAH PAYI NE ZAMAN KANUNLAŞACAK?

Tezel tarafından yapılan açıklamalarda memur emeklisi vatandaşların maaşlarının asgarinin altında kalmaması gerektiği yorumu yapılarak konuya dair, "Asgari ücret nasıl yüzde 34 arttıysa en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çekilmesi gerekir. Aksi halde emekliler enflasyona ezdirilmiş olur. 5 Temmuz'da açıklanan veri ile emeklilerin alacağı zam miktarı belli olacak ancak hükümetin ilan ettiği, henüz miktarı bilinmeyen refah payı da eklenecek. Refah payının da bu hafta içinde TBMM'ye sunulacağı ve kanunlaşacağı tahmin ediliyor" şeklinde konuştu.

7 BİN 500 TL EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Milyonlarca emekli vatandaş tarafından heyecan içerisinde beklenen zamlı maaşların ne zaman hesaplara geçeceğine yönelik konuşan Tezel, bu konuya ilişkin ise"En son Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve BAĞKUR'dan emekli olanların 7 bin 500'den az maaş alamayacağına karar verdi. Ancak kanuna göre onların temel maaşı olan miktara zam gelecek, 7 bin 500 liraya zam gelmeyecek. Bunun için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı gerekiyor" dedi.

ENFLASYON RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ!

Son günlerde TÜİK ve ENAG tarafından açıklanan rakamların birbirinden farklı olması hakkında eleştiriler gelirken bu konuya dair de konuşan Tezel, "Bugün ENAG verileri açıklandı. TÜİK'in açıklaması beklenen yüzde 40-50 rakamıyla ENAG arasında ciddi bir makas var. Doğalgaz'ı yüzde sıfır hesaplamışlardı, bu hakkaniyete uymayan bir hesaplama. TÜİK'in hesaplarıyla çarşı pazar uymuyor. TÜİK sepetinin fiyatlarını da açıklamıyor. Bana göre afâki ve hükümetin talimatıyla çıkarılmış bir enflasyon açıklayacaklar. Eskiden bir kişinin aç kalmadan yaşayabileceği rakamı hesaplarlardı şimdi bir kişinin iki dudağının arasından çıkana göre enflasyon hesaplanıyor. Bu verilere göre yapılan zamlar ile hiçbir emekli geçinemez." ifadeleri ile açıklamalarına son verdi.

Finans Haberleri