Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri her geçen gün daha da hissedilmeye devam ederken enerji krizi faturaları kabartmıştı. Doğalgaz ve elektrik faturasına gelen zamlar kış döneminde vatandaşın ödediği rakamları katlarken pek çok kişi sosyal medya hesabından faturalarını paylaşarak isyan etmişti.
Türkiye'nin enerjide olan dışa bağımlılığı nedeni ile hükümet yeni bir adım daha attı ve evlerde kışın ısınma maliyetini düşürmek amacıyla yalıtım kredisi kampanyası başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından açıklanan 0.99 faiz oranı ile verilecek yeni destek kredisi paketinde başvurular başladı.
0.99 FAİZLE YALITIM DESTEK KREDİSİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI?
Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez kabine toplantısının ardından yapılan açıklama ile duyurulan yalıtım kredisi paketinde başvurular başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan resmi duyuru ile başvuru ekranının açıldığı ilan edildi.
Söz konusu kredi sadece binasında yalıtım yapmak isteyen apartmanlara ve oturduğu evinde yalıtım olmayan ev sahiplerine verilecek. Böylelikle ısı yalıtımı olan binaların sayısı artarken vatandaşın daha az doğalgaz kullanarak daha fazla ısınması sağlanacak. Evlerde ısı yalıtımı olmadığı için havaya uçup giden milyonlarca metreküp doğalgazdan hem vatandaş hem de devlet tasarruf edecek.
ZİRAAT BANKASI 0.99 FAİZ ORANI İLE VERİLEN ISI YALITIM KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklama ile 60 ay vadeli olarak yüzde 0,99 faiz oranı ile verileceği ilan edilen ısı yalıtım kredisi için merak edilen başvuru şartları da açıklanmış oldu. Kredi paketinden sadece evine yalıtım yapmak isteyen gerçek kişiler yararlanacak. Konut başına azami yani en fazla 50 bin TL kredi kullandırımı yapılabilecek.
Kredi paketinden yararlanmak isteyen kişilerin yapmış oldukları başvurularda ödeme Ziraat Bankası tarafından direkt olarak yalıtımı firmasının hesabına yapılacak. Kredi başvurusunun yapılmasının ardından yalıtım sözleşmesi ibraz edilerek yüzde 60 oranında ödeme yapılırken, kalan yüzde 40'lık ödeme ise projenin tamamlanması ve binaya enerji kimlik belgesi verilmesi durumunda yani iş bitiminde ödenecek. Böylelikle enerji kimlik belgesi alan bina sayısı da arttırılmış olacak.