Ziraat Bankası'ndan EYT'lilere emekli maaş promosyonu açıklaması!

EYT düzenlemesinin yasalaşma sürecinin tamamlanması beklenirken Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar maaş promosyonu açıklaması yaptı.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesinin yasalaşmasını ve bunun ardından kendilerine emeklilik haklarının iade edilmesini bekliyorlar. Bu konuda çalışmalar devam ederken EYT’liler için emekli olduktan sonra bir de emekli maaş promosyonu meseleleri olacak. Emekli maaş promosyonu kapsamında EYT’liler için bankaların hazırlık yaptıkları biliniyor. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Genel Müdürü görevlerinde bulunan Alpaslan Çakar bir açıklamada bulunarak EYT’lilerin emekli maaş promosyonlarına dair bazı değerlendirmeler yaptı.

EYT’LİLERE MAAŞ PROMSOYONU AÇIKLAMASI!

EYT’lilerin emekli maaş promosyonu hakları olacağına dikkat çeken Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “EYT’liler emeklilik hakkını yasal olarak elde edip emekli olmaya başladıklarında emekli maaş promosyonları için hak sahibi olacaklar. Bankalar arasında bu anlamda bir maaş promosyonu rekabeti yaşanması olağandır. Ziraat Bankası olarak bizim emekli maaş promosyonunda politikamız çok net. Şu anda emeklilerimize sunduğumuz maaş promosyonu koşullarını EYT ile emekli olacak vatandaşlarımıza da sunarız. Ardından ise beklemeye başlarız. Vatandaşımız Ziraat bankası ile çalışmaya karar verirse ödemesini yaparız.” dedi.

ZİRAAT BANKASI NE KADAR MAAŞ PROMOSYONU VERİYOR?

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’ın açıklamalarıyla beraber bankanın EYT’liler için emekli maaş promosyonunda bir zam yapılmayacağı da ortaya çıktı. Bununla beraber Ziraat Bankası’nın emekli maaş promosyonu ile alakalı olarak ne kadar ödeme yaptığı merak ediliyor

Ziraat Bankası’nın güncel emekli maaş promosyonu tarifesine göre emekli maaşları 3.500 TL’ye kadar olanlara 3.000 TL, emekli maaşları 3.500 TL ile 7.500 TL arasında olanlara 3.500 TL, emekli maaşları 7.500 TL ile 10.000 TL arasında olanlara 4.500 TL ve emekli maaşları 10.000 TL’nin üstünde olanlara 5.000 TL maaş promosyonu ödemesi yapılıyor.

Emekli maaş promosyonu kampanyasında Ziraat Bankası tarafından asgari tutar politikası uygulanıyor. SGK ile bankalar arasında emekli maaş promosyonları için bir protokol yapılmış ve 1 Kasım 2022 tarihinde bu protokol uygulamaya girmişti. O protokolde emeklilere bankaların yapabilecekleri asgari maaş promosyonu ödemeleri belirlenmişti. İşte Ziraat Bankası o protokolde yazılı olan en düşük tutar üzerinden emeklilere maaş promosyonu ödemesi gerçekleştiriyor ve bu tutarlar EYT’liler emekli olduklarında en azından Ziraat Bankası’nda onlar için de geçerli olacak.

Finans Haberleri