Ziraat Bankası'nın Eski 2 Numaralı İsmi Şenol Babuşçu Açıkladı! Kamu Bankaları Fatura Getirmeyene Kredi Vermiyor

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı ünlü ekonomist Şenol Babuşçu ihtiyaç kredisi paketleri hakkında çok konuşulacak iddialara imza attı. Devlet bankaları kredi vermiyor mu, fatura karşılığı kredi dışında kredi reddi kararı mı çıkıyor?

Enflasyon ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın etkisi ile özel bankaların kredi faiz oranları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken kamu bankaları ise düşük faizli destek kredileri açıklamışlardı. Özel bankaların kredi faiz oranları yüzde 3 bandına doğru ilerlerken en uygun kredi faiz oranı veren bankalar ise devlet bankaları olarak öne çıkmıştı. 

İhtiyaç kredisi paketinde faiz oranları cep yakarken özel bankalarda ödenecek faiz bazı bankalarda yüzde 3 seviyesini bile aşmıştı. Kamu bankaları ise ihtiyaç kredisi faiz oranları ile en uygun kredi veren bankalar olmuş, Ziraat Bankası ve Vakıfbank yüzde 1.55 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi vereceğini duyurmuştu. 

ÜNLÜ EKONOMİST ŞENOL BABUŞÇU DUYURDU: FATURA GETİRMEYENE KREDİ YOK! 

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Halkbank Yönetim Kurulu üyesi olan Şenol Babuşçu kamu bankalarının kredi paketleri hakkında çok konuşulacak iddialara imza attı. Babuşçu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımı ile "Kamu bankaları kredileri katılım bankacılığında olduğu gibi fatura karşılığında kullandırıyorlar" ifadelerini kullanarak fatura getirmeyene kredi verilmediğini iddia etti. 

KAMU BANKALARI KREDİ MUSLUKLARINI KAPATTI MI?

Son dönemde kamu bankaları sık sık benzer iddialar ile gündeme gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 0.99 faiz oranı ile verilen sıfır konut kredisi paketi olarak anılan ilk evim konut kredisi paketinde de şikayetler gündeme gelmişti. Pek çok kişi bankadan yüksek maaş bordrosu sunmalarına rağmen red kararı almalarını eleştirmişti. 

Babuşçu bu konu hakkında yaptığı açıklamasında da konut kredisi limitinin 500 bin TL ile sınırlandırıldığını iddia etmişti. Yükselen konut fiyatları nedeni ile pek çok kişiye 500 bin liralık limit yetersiz kalırken kamu bankalarının kredi onayı konusunda deyim yerindeyse işi yokuşa sürdükleri ve ek koşullar talep ettikleri iddia edilmişti. 

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURU REDDİ SEBEPLERİ NELERDİR?

Devlet bankalarının özellikle de taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi başvurularını reddettikleri iddia edilirken kişinin düşük kredi notu, aylık gelir tutarının kredi tutarını karşılayamaması ya da kredi sicilinin bozuk olması durumunda kredi reddi kararı çıkabiliyor. 

Finans Haberleri