1 Haziran'da Sinemalar Ve Tiyatrolar Açılacak Mı, Ne Karar Alındı?

1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren uygulanacak olan normalleşme kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Peki sinemalar ve tiyatrolar 1 Haziran'dan itibaren açılacak mı? Sinemalar ve tiyatrolar ne zaman açılacak? Sinemaların ve tiyatroların açılmasına dair karar belli oldu mu?

Türkiye'de 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren normalleşme dönemi,nin ikinci aşaması başlayacak. Bu dönemde uygulanacak olan kararlar Cumhurbvaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Peki sinemalar ve tiyatrolar açıldı mı? Sinemalar ve tiyatrolar ne zaman açılacak?

SİNEMALAR VE TİYATROLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren bazı işletmelere yeniden faaliyette bulunma izni verildi. Bu işletmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan kafeler, lokantalar, restoranlar, kahvehaneler, kıraathaneler, çay bahçeleri, halı sahalar, spor salonları, lunaparklar olarak açıkladı. Bu sayılan işletmeler 1 Haziran 2021'den itibaren Pazar günleri hariç olmak üzere 07:00 ile 21:00 saatleri arasında belirli kurallar dahilinde hizmet verebilecekler.

Sinamalar ve tiyatrolar açıldı mı? Koronavirüs sürecinde sosyal faaliyetlerden uzak kalan insanlar dört gözle tiyatroların ve sinemaların açılacağı tarihi beklemeye başladılar. Sinemalar ve tiyatrolar için açılış izni çıktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan sinemalar ve tiyatroların açılmasına dair bir açıklama yaptı mı? Sinemalar ve tiyatrolar belirli kurallar çerçevesinde açılacak mı?

SİNEMALARIN VE TİYATROLARIN AÇILMASI KARARI AÇIKLANDI MI?

Türkiye'de sinemaların ve tiyatroların yeniden açılışına dair şu ana kadar herhangi bir karar çıkmadı. 1 Haziran 2021 Salı gününden itibaren sinemalar ve tiyatrolar daha önce olduğu gibi yine kapalı kalmaya devam edecekler. Sinemalar ve tiyatrolar için açılış izni Haziran ayının sonunda yapılacak olan kabine toplantısında yeniden değerlendirilecek. Vaka sayılarında ciddi bir düşüş yakalanırsa sinemalar ve tiyatrolar 1 Temmuz 2021'den itibaren yeniden açılabilecekler. Bu konuda alınacak yeni kararı yine her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna duyuracak.

Gündem Haberleri